net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

O Cal Crutchlow, ο οποίος έχει 24 από τις 1.011 πτώσεις στην φετινή σεζόν των Moto GP...

Πάνω από 1.000 πτώσεις!

Ακόμη ένα ρεκόρ, πολύ διαφορετικό όμως, καταγράφηκε στην φετινή σεζόν των Moto GP, αφού το 2016 είχε τις περισσότερες συνολικές πτώσεις αναβατών στο παγκόσμιο πρωτάθλημα!

 
Το φετινό πρωτάθλημα Moto GP, ομολογουμένως ένα από τα πιο ενδιαφέροντα και συναρπαστικά όλων των εποχών, χαρακτηρίζεται ήδη από το ρεκόρ των 8 σερί διαφορετικών νικητών, σε ισάριθμους αγώνες. Ωστόσο, το φετινό πρωτάθλημα έχει ένα ακόμη ρεκόρ, πολύ διαφορετικό όμως!
Συγκεκριμένα, για πρώτη φορά στην ιστορία, καταγράφηκαν πάνω από 1.000 πτώσεις αναβατών κατά την διάρκεια της χρονιάς! Ο ακριβής αριθμός –μετά και τον αγώνα της Sepang- είναι 1.011, από τις οποίες οι 388 αφορούν τα Moto3, οι 348 την Moto2 και οι 275 την μεγάλη κατηγορία.

Οι πτώσεις στις δύο μικρές κατηγορίες είναι λιγότερες, όμως στην μεγάλη κατηγορία είναι κατά 60 περισσότερες, σε σχέση με πέρσι! Φυσικά, ο λόγος για αυτό το γεγονός είναι η δυσκολία των αναβατών να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα, όπως τα ενιαία ηλεκτρονικά και τα ελαστικά της Michelin.

Όσον αφορά τις ατομικές… επιδόσεις στις πτώσεις, ο Cal Crutchlow και ο Jack Miller έχουν συναντήσει την άσφαλτο περισσότερο από κάθε άλλο αναβάτη, με 24 πτώσεις ο καθένας. Ακολουθούν οι Tito Rabat και Marc Marquez με 16 πτώσεις, ενώ από 15 «σούπες» μετρούν οι Eugene Laverty και Alvaro Bautista. 
 

 

MOTOGP - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ