net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Περιπτώσεις προς αποφυγή

4 τύποι οδηγών-δολοφόνων!

Στο δρόμο, το καθημερινό πεδίο της μάχης, πολλοί αναβάτες, ερχόμαστε αντιμέτωποι με οδηγούς αυτοκινήτων που παρακάμπτοντας τον κώδικα οδικής κυκλοφορίας, καθώς και τον κώδικα κοινής λογικής και αλληλοσεβασμού, δημιουργούν επικίνδυνες καταστάσεις. Ας δούμε μερικές κατηγορίες χρησιμοποιώντας μια ποιο χιουμοριστική προσέγγιση.

 
Αυτοί που παρκάρουν σε διπλή σειρά μπροστά από μοτοσυκλέτες

Ορισμένοι αυτοκινητιστές παρκάρουν μπροστά από τις σταθμευμένες μοτοσυκλέτες, έχοντας στο μυαλό τους ότι οι αναβάτες θα μπορέσουν να διαφύγουν, είτε κουβαλώντας την στα χέρια , είτε ανεβαίνοντας σε κάποιο πεζοδρόμιο, , καθώς εκεί θα έπρεπε  να είναι εξαρχής , αφού οι κανονικές θέσεις είναι μόνο για τα μεγάλα τετράτροχα. Σε αυτή την κατηγορία,  βρίσκουμε επίσης τους οδηγούς μικρών αυτοκινήτων πόλης ( βλέπε Smart ), που με το απαράμιλλο ταπεραμέντο τους, παρκάρουν ή διπλοπαρκάρουν με όποιο τρόπο βολεύονται, πλαγίως καθέτως, διαγωνίως, περιορίζοντας την δίοδο μοτοσυκλετών ή δυσκολεύοντας την πρόσβαση τους σε θέση στάθμευσης. . Το μικρό μέγεθος των μοτοσυκλετών, δεν αναιρεί το δικαίωμα στην κανονική στάθμευση.
 
Αυτοί που τους ανήκει όλο το οδικό δίκτυο

Μια κατηγορία στη οποία βρίσκουμε αυτοκινητιστές με υπέρμετρο εγωισμό και αλαζονεία, αφού η αλλαγή λωρίδας κυκλοφορίας γι αυτούς  ισοδυναμεί με έγκλημα. Συμβαίνει όταν κ όποτε οι ίδιοι το επιθυμούν και ο σεβασμός στους άλλους χρήστες  απουσιάζει από το λεξιλόγιό τους. Δυσκολεύουν τις προσπεράσεις, καθώς κ την σωστή ροη της κυκλοφορίας. Οι αναβάτες έχουν και αυτοί δικαίωμα στην χρήση του οδικού δικτύου και πρέπει να τους προσέχουμε ιδιαιτέρως, καθώς είναι περισσότερο εκτεθειμένοι στους κινδύνους.

Αυτοί που δεν τους ενδιαφέρουν οι γύρω τους

Σε αυτή την κατηγορία βρίσκουμε οδηγούς που θέτουν τις δικές τους προτεραιότητες αδιαφορώντας για τους άλλους. Οι κλειστοί καθρέπτες, όπως και η απουσία χρήσης προειδοποιητικών φλας είναι σήμα κατατεθέν. Συνηθισμένες εκφράσεις μετά από κάποια  δυσάρεστη κατάσταση είναι Δεν σε είδα , Δεν γύρισα να κοιτάξω και γενικώς  Δεν.. Πινακίδες στοπ και προτεραιότητες απλά παραλείπονται. Μείνετε μακριά και προσπαθήστε να τους αποφύγετε

Αυτοί που τηλεφωνούν

Μια υπερτονισμένη συνήθεια που δεν λέει να σταματήσει. Οδηγοί που μιλάνε, που γράφουν μηνύματα, που σερφάρουν στο διαδίκτυο, απασχολώντας τον ένα τους χέρι, αποσπώνται από την οδήγηση ,έχοντας μειωμένη αντίληψη του περιβάλλοντος. Θα τους αναγνωρίσετε, καθώς το αυτοκίνητο συνήθως κινείται σε μια μεθυσμένη πορεία. Μπορεί να γίνουν επικίνδυνοι για τους αναβάτες, καθώς δεν παρακολουθούν αν περνά δίπλα τους κάποια μοτοσυκλέτα και ποια απόσταση αυτή βρίσκεται.

Αυτοί που ανοίγουν τις πόρτες ξαφνικά

Δεν θα μπορούσαμε να παραλείψουμε το συγκεκριμένο ελάττωμα ορισμένων αυτοκινητιστών, που δίχως να ελέγξουν από τους καθρέπτες για κάποια διερχόμενη μοτοσυκλέτα, ανοίγουν διάπλατα τις πόρτες,  προκαλώντας επικίνδυνες καταστάσεις σε διερχόμενους αναβάτες. Κρατήστε απόσταση όταν παρατηρήσετε την αποβίβαση από κάποιο αυτοκίνητο, καθώς αν δεν προσέξετε μπορεί να γίνετε ο επόμενος εν δυνάμει πρωταγωνιστής  της ταινίας Superman.
 
 

 

COOL NEWS - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ