net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Το Vitpilen 701

Περισσότερες πληροφορίες

Στοιχεία για την σειρά με την οποία θα παρουσιαστούν τα νέα μοντέλα της Husqvarna είδαν το φως της δημοσιότητας στον Αγγλικό τύπο, με μελλοντικά σχέδια της εταιρείας για παροχή πλήρους γκάμας μοτοσυκλετών μέχρι τα 1.301 κ.εκ.

 
Οι Βρετανοί συνάδελφοί μας στο περιοδικό Motorcycle News εξασφάλισαν πληροφορίες σχετικά με τα νέα μοντέλα street της Husqvarna. Όπως ίσως γνωρίζουμε, η εταιρεία θα κυκλοφορήσει μια σειρά από μοντέλα δρόμου, στα οποία συμπεριλαμβάνεται το υπέροχο Vitpilen αλλά και μια μοτοσυκλέτα supernaked 1.301 κ.εκ. 

Οι πληροφορίες που εξασφαλίστηκαν δίνουν μια εικόνα σχετικά με το πώς τα μοντέλα αυτά θα διατεθούν στις αγορές. Συγκεκριμένα, τα πρώτα μοντέλα που θα γίνουν διαθέσιμα θα είναι δυο εκδόσεις του Vitpilen, στα 125 και 390 κ.εκ. με τις ονομασίες Vitpilen 410 και Vitpilen 125. Και τα δύο μοντέλα θα φέρουν τους αντίστοιχους κινητήρες από τα street της KTM. 

Λίγο αργότερα θα έρθει το Vitpilen 701 (φωτό), το οποίο και θα φέρει το μεγάλο μονοκύλινδρο κινητήρα των 690 κ.εκ. της KTM. To μοντέλο αναμένεται να διατηρήσει σε μεγάλο βαθμό την μορφή του concept, ενώ σύμφωνα με τον Maxime Thevenin, τον αρχισχεδιαστή της Kiska Design, «έχει γίνει μεγάλη προσπάθεια η αρχιτεκτονική του μοντέλου να είναι όσο πιο minimal γίνεται, έτσι ώστε να φαίνονται μόνο ο κινητήρας, η εξάτμιση, οι τροχοί και το ρεζερβουάρ.» 

Μάλιστα, ο Thouvenin αναφέρει ότι πολλά νέα μοντέλα είναι ήδη στα σχεδιαστικά σκαριά για το μέλλον, με σκοπό την παροχή μιας πλήρους γκάμας στα επόμενα χρόνια. Κάπως άσχημα τα νέα, ωστόσο, για όσους περίμεναν με αγωνία το supernaked των 1.301 κ.εκ., καθώς το μοντέλο πιθανότατα δεν θα εμφανιστεί μέχρι το 2019…

 

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ