net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Το νέο τρίκυκλο Peugeot Metropolis RX-R 400i

Peugeot Metropolis RX-R 400i

Το νέο τρίκυκλο της Peugeot, Metropolis RX-R 400i, ήρθε για να μας αποδείξει ότι είναι ισάξιο ή καλύτερο από ένα κλασικό scooter; Μεγάλη σταθερότητα, καλή πρόσφυση και ευέλικτο στις στροφές είναι λίγα από τα πλεονεκτήματα του scooter.

 
Εδώ και μια δεκαετία  ή και περισσότερο τα τρίκυκλα scooter έχουν κατακλύσει τους δρόμους. Οι διπλοί τροχοί μπροστά υπόσχονται μεγαλύτερη πρόσφυση και σταθερότητα από άλλα scooter, διατηρώντας παράλληλα τη διασκέδαση της κλίσης στις στροφές.

To Metropolis RX-R 400 φέρει ένα νέο κινητήρα για το 2017, καθώς και αναβαθμισμένα φρένα, αναρτήσεις και πολλές άλλες κρυφές αλλαγές. Ο PowerMotion κινητήρας 400 κ.εκ., τετραβάλβιδος, απόδοσης 35.6 ίππων, έχει αρκετή ροπή στις χαμηλές στροφές. Το τρίκυκλο μοντέλο είχε πάντα ABS, αλλά τώρα υπάρχει και σύστημα ελέγχου πρόσφυσης δυο επιπέδων, καθώς, και μεγαλύτερους δίσκους και δαγκάνα διπλού εμβόλου στον πίσω τροχό.. Οι μπροστινοί τροχοί είναι 13 ιντσών για να ελαφρύνουν το χειρισμό του τρικύκλου, με αναθεωρημένα ελατήρια και αμορτισέρ για να τα κρατήσει όλα υπό έλεγχο.

Αν δεν έχετε δοκιμάσει ποτέ στο παρελθόν να οδηγήσετε τρίκυκλο, ήρθε η ώρα. Παρόλο που το Metropolis έχει κλίση, ο αναβάτης έχει την επιλογή να το κλειδώσει σε όρθια στάση και να στέκεται ακίνητο στο κόκκινο φανάρι. Στη συνέχεια μπορείτε να στρίψετε το χερούλι κι αυτομάτως το scooter ξεκλειδώνει.

Το Metropolis είναι ένα μεγάλο θηρίο, με 1.555 χιλιοστά μεταξόνιο και 256kg συνολικό βάρος, για το λόγο αυτό δεν είναι τόσο ευκίνητο όσο ένα μικρό 125. Αλλά είναι ακόμα αρκετά στενό για να κινείται σαν scooter στους δρόμους και το χαμηλό κάθισμα βοηθά τον αναβάτη σε χώρους στάθμευσης. Οι 35.6 ίπποι και τα  256 κιλά του δεν ακούγονται σαν μια συνταγή για μια εξαιρετική απόδοση, αλλά το Metropolis είναι πιο γρήγορο στον ανοικτό δρόμο από ό, τι φανταζόμαστε.

Το μπροστινό άκρο είναι σκόπιμα λίγο βαρύτερο από ότι σε ένα δίκυκλο, αλλά η ανταπόδοσή του είναι η εξαιρετική σταθερότητα και η άρνηση του να πτοείται από απότομοα φρεναρίσματα Αυτό συμβαίνει γιατί το scooter υποστηρίζεται από εύπλαστη ανάρτηση (ένα μονό ελατήριο / αμορτισέρ εμπρός και δύο μονά αμορτισέρ πίσω) και πολύ ισχυρά φρένα.

 

PEUGEOT - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ