net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Eξαιρετική κύλιση, σπιρτόζικος κινητήρας και πολύ ικανοποιητικά φρένα!

Οδηγώντας: Πολύ καλύτερο από πριν

Η ποιότητα κατασκευής έχει κάνει άλμα σε σχέση με την προηγούμενη γενιά και είναι το πρώτο πράγμα που προσέχεις στο Liberty. Αυτό ακούγεται άσχημα για την προηγούμενη γενιά, η οποία τα κατάφερνε αρκετά καλά σε αυτόν τον τομέα. 
Η μεγάλη αλλαγή, υπεύθυνη για αυτό το αποτέλεσμα, είναι ο Andrea Benedetto, ο νέος διευθύνων αντιπρόεδρος στην εξέλιξη δικύκλων του Piaggio Group, με μακρά θητεία και στην Toyota Ευρώπης. Το νέο Liberty είναι το πρώτο μοντέλο των Ιταλών που εξελίσσεται υπό την εποπτεία του και η εμμονή των Ιαπώνων σε τέτοιους τομείς φαίνεται πως πέρασε επιτυχώς σε αυτό μέσω του Benendetto. 
Την ίδια εντύπωση λαμβάνεις και όταν κινείσαι στους δρόμους της πόλης με την ποιότητα κύλισης να ξεχωρίζει. Το μοτέρ είναι ήσυχο και επιταχύνει γοργά το Liberty ακόμη και με δύο άτομα στη σέλα, οι αναρτήσεις τα καταφέρνουν καλά με τις ελληνικές ανωμαλίες, ενώ ακόμη και οι μεγαλύτερες δεν θα κοπανήσουν τους επιβαίνοντες. Ενοχλητικοί κραδασμοί δεν υπάρχουν πουθενά και αυτό το βλέπεις και στους ιδανικά τοποθετημένους καθρέπτες. 
Μια αισθητή ταλάντωση του τιμονιού εμπρός-πίσω ξεκινάει μόλις η ταχύτητα ξεπεράσει τα 80 χλμ./ώρα περίπου, η οποία ενισχύεται ελαφρώς και παραμένει μέχρι και την τελική. 
Η εν λόγω εξαιρετική ταλάντωση δεν συνάδει σε καμία περίπτωση με την γενικότερη εικόνα του Liberty και υπεύθυνα για αυτό είναι τα ελαστικά της Maxxis, που βρίσκονται εκεί για να ρίξουν το κόστος. Αλλάξτε τα και θα απολαμβάνετε υψηλή ποιότητα κύλισης, που θυμίζει ακριβότερα μοντέλα της Piaggio, σε όλες τις ταχύτητες. 
Δεν σας μιλήσαμε για το εξαιρετικό ζύγισμα του Liberty, το οποίο σε συνδυασμό με τον ιδιαίτερα χαμηλό βάρος σας αφήνει να ελιχθείτε με απίστευτη ευκολία ανάμεσα στα αυτοκίνητα. Ούτε για το ABS, το οποίο κάνει πάρα πολύ καλή δουλειά. Το εμπρός φρένο είναι δυνατό και σε συνδυασμό με το πίσω ταμπούρο που έχει όση δύναμη χρειάζεται, για να μπλοκάρει ελαφρώς τον τροχό, σταματούν γρήγορα το Liberty σε όλες τις συνθήκες. Το ABS ενεργοποιείται και δουλεύει σωστά μόνο όταν είναι απαραίτητο.

 

PIAGGIO - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ