Pole position για τον Enea Bastianini στο Grand Prix της Πορτογαλίας

Pole position για τον Enea Bastianini στο Grand Prix της Πορτογαλίας

- Μαζί του στην πρώτη σειρά οι Jack Miller και Maverick Viñales.
- Πτώση Marc Marquez που πήρε τελικά την 8η θέση.
Οι τέσσερις από τους πέντε κατασκευαστές στην πρώτη δεκάδα.

Δύο εβδομάδες μετά την έναρξη της σεζόν στο Qatar, τα MotoGP επέστρεψαν στην πίστα, αυτή τη φορά επί Ευρωπαϊκού εδάφους, στο Portimao της Πορτογαλίας, για το δεύτερο Grand Prix της σεζόν του 2024 και οι κατατακτήριες που θα καθορίσουν τη σειρά εκκίνησης για τους δύο αγώνες του Σαββατοκύριακου μόλις ολοκληρώθηκαν. 

Πρώτες Κατατακτήριες

Το πρώτο σκέλος των κατατακτηρίων κυριαρχήθηκε από δύο αναβάτες, οι οποίοι κατάφεραν να ξεχωρίσουν αμέσως και να κρατήσουν τις δύο πρώτες θέσεις πρόκρισης από την αρχή μέχρι το τέλος. Ο λόγος για τους Alex Marquez (Gresini Ducati) και Pedro Acosta (Red Bull GASGAS), με τον τελευταίο να βρίσκεται στην πρώτη θέση καθόλη τη διάρκεια των πρώτων κατατακτηρίων, όμως τον Marquez να απαντάει στον τελευταίο γύρο και τελικά να παίρνει την καρό σημαία στην πρώτη θέση, πέντε χιλιοστά ταχύτερος από τον Acosta. O Πορτογάλος αναβάτης Miguel Oliveira (Trackhouse Aprilia Racing) δεν κατάφερε να προκριθεί και θα ξεκινήσει τους αγώνες του Grand Prix της πατρίδας του από τη 15η μόλις θέση. 

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Δεύτερες Κατατακτήριες

Μπαίνοντας στο δεύτερο σκέλος των κατατακτηρίων, οι αναβάτες άρχισαν να πιέζουν εξαρχής για μια θέση στις 2 πρώτες σειρές της εκκίνησης. Η πίεση αυτή σε συνδυασμό με τα κρύα ακόμα ελαστικά, έφεραν πτώσεις για τους Marc Marquez (Gresini Ducati) και Brad Binder (Red Bull KTM). Όταν ολοκληρώθηκαν οι πρώτες προσπάθειες των αναβατών, ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής, Francesco Bagnaia (Ducati Lenovo) ήταν στην κορυφή, με τους Jack Miller (Red Bull KTM) και Maverick Viñales (Aprilia Racing) να τον ακολουθούν. 
Ο Jorge Martin (Prima Pramac Ducati) κατάφερε να ανέβει για λίγο στην πρώτη θέση, όμως αμέσως ο Enea Bastianini (Ducati Lenovo), σταμάτησε το χρονόμετρο στο 1:37.706 και δεν άφησε σε κανέναν άλλον το περιθώριο να απαντήσει, κατακτώντας τη δεύτερη Pole Position της καριέρας του στη μεγάλη κατηγορία. 
Ο Viñales κράτησε τη δεύτερη θέση με την τελική του επίθεση, ενώ την πρώτη σειρά της εκκίνησης συμπληρώνει ο Martin. Ακριβώς από πίσω τους έχουμε τους Francesco Bagnaia, Jack Miller και Marco Bezzecchi (VR46 Ducati). Ο Pedro Acosta που πέρασε από τις πρώτες κατατακτήριες κατάφερε να φτάσει μέχρι την 7η θέση, μπροστά από τον Marc Marquez, που επέστρεψε στην πίστα με τη δεύτερη μοτοσυκλέτα του. Την τρίτη σειρά συμπληρώνει ο Fabio Quartararo (Monster Energy Yamaha). 
Τέλος, στην τέταρτη σειρά βρίσκουμε τους Brad Binder, Alex Rins (Monster Energy Yamaha) και Alex Marquez.