net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Η τεχνολογία αερόσακων της Dainese

Προστασία για όλα τα σπορ

Στην έκθεση Τεχνολογίας Καταναλωτών, που έλαβε μέρος στο Λας Βέγκας, η Ιταλική εταιρία, παρουσίασε ένα εξελιγμένο σύστημα προστασίας που αφορά αθλητές διαφορετικών αγωνισμάτων.

 
Η 49η κατά σειρά τεχνολογική έκθεση, αποτέλεσε μια σημαντική ευκαιρία για την Dainese, ώστε να παρουσιάσει το σύστημα D -Air. Η πιο εξελιγμένη γενιά αερόσακων, που χρησιμοποιείται ήδη από επαγγελματίες οδηγούς του MotoGP, καθώς και από τους καλύτερους αθλητές του Παγκοσμίου πρωταθλήματος Σκι.  
 
 
Το D-Air, είναι μια ασύρματη, αυτόνομη πλατφόρμα, η οποία, φέρει στην πλάτη, τελευταίας γενιάς ενσωματωμένους αισθητήρες, , οι οποίοι, μέσω αλγοριθμικών υπολογισμών, καταφέρνουν μέσα σε χιλιοστά του δευτερολέπτου, να φουσκώσουν τον αερόσακο του συστήματος. 

Χάρη στη κατασκευή του εσωτερικού από μικροίνες, ο αερόσακος φουσκώνει ομοιόμορφα και ελεγχόμενα και απλώνεται στο σώμα του οδηγού, πριν από τη σύγκρουση και προτού αυτός βρεθεί σε επαφή με κάτι επικίνδυνο.

Οι καλυπτόμενες περιοχές,  είναι ο  λαιμός, οι ώμοι, τα πλευρά, το στήθος και η πλάτη. Το σύστημα έχει εγκριθεί από γνωστούς ανεξάρτητους φορείς πιστοποίησης και είναι το αποτέλεσμα της 35 διπλώματα ευρεσιτεχνίας.

Τα προϊόντα D-Air, είναι πολύ δημοφιλή, στον κόσμο των δυναμικών αθλημάτων και προστατεύουν, αποτελεσματικά, τους αθλητές, από τραυματισμούς και κακώσεις. Η Dainese μπορεί, πλέον, να μοιραστεί την τεχνολογία των αερόσακων με ένα ευρύτερο κοινό και οι στόχοι της εταιρίας είναι προς αυτή την κατεύθυνση.

 

COOL NEWS - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ