net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

To "Ristreto". Πραγματικά ποιοτική δουλειά.

Η εμφάνιση της μοτοσυκλέτας εντυπωσιάζει από κάθε γωνία.

Απλά εντυπωσιακά τα FCR!

Μπροστινό από Agusta F4 και προσοχή μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια.

Πραγματικό café racer!

Μια πολύ μελετημένη δουλειά πάνω σε ένα Moto Guzzi, το οποίο φέρει έναν τρομερά βελτιωμένο κινητήρα, νέες αναρτήσεις και βελτιώσεις σε τεράστια έκταση, με αποτέλεσμα μια μοτοσυκλέτα με μοντέρνα απόδοση, αλλά πραγματικά κλασική εμφάνιση.

 
Στις μέρες μας, η έννοια του café racer έχει πλέον ταυτιστεί με ένα συγκεκριμένο στυλ εμφάνισης σε μια μοτοσυκλέτα. Ωστόσο, πίσω στη δεκαετία του 60, αυτές οι μοτοσυκλέτες ήταν πραγματικά η κορυφή στο θέμα απόδοσης και ισχύος, τα κορυφαία σπορ μοντέλα που μπορούσε να πάρει κάποιος. Ωστόσο, η σημερινή μοτοσυκλέτα είναι πιστή στο κλασικό πνεύμα των café racer, δηλαδή μελετημένη με κύριο στόχο την απόλυτη απόδοση. 

Η μοτοσυκλέτα αυτή κατασκευάζεται από το Stefan Bronold, στο Scharzenfeld της Γερμανίας. Σε συνεργασία με τον Sylvain Berneron της Praem, ο Bronold δημιούργησε αυτό το μοντέλο, τρια αντίτυπα του οποίου έχουν πωληθεί στην τιμή των 45.000 ευρώ!, ενώ ο Bronold δέχεται παραγγελίες! 

Η μοτοσυκλέτα είναι βασισμένη στον κινητήρα ενός Moto Guzzi Griso, με σημαντικές όμως βελτιώσεις. Ο Bronold τοποθέτησε κυλίνδρους και πιστόνια από ένα Moto Guzzi California, αυξάνοντας τον κυβισμό στα 1.380 κ.εκ. Επίσης, ο κινητήρας μπορεί να παραγγελθεί με πιο «άγριο» εκκεντροφόρο και καρμπυρατέρ FCR της Keihin! 

Για ακόμα πιο ακραίες επιδόσεις, ο κινητήρας μπορεί να παραγγελθεί υπερκυβισμένος στα 1.450 κ.εκ., ενώ από το φθινόπωρο θα διατίθεται και μια έκδοση 1.700 κ.εκ.! Οι βελτιώσεις που δέχθηκε ο κινητήρας ανέβασαν την ισχύ στους 130 ίππους, σε αντίθεση με τους 96 ενός stock California! 

Φυσικά, ολόκληρη η μοτοσυκλέτα φέρει αλλαγές οι οποίες μάλιστα είναι ιδιαίτερα εκτενείς στο θέμα των αναρτήσεων. Το εμπρός πηρούνι έρχεται από μια MV Agusta F4, ενώ η πίσω ανάρτηση μπορεί να είναι Ohlins ή Wilbers, ανάλογα με την επιθυμία του πελάτη! 

Η μοτοσυκλέτα έχει ονομαστεί από τον δημιουργό της "Ristretto", η πολύ δυνατή παραλλαγή του Espresso στην γείτονα χώρα. Και όχι άδικα, θα λέγαμε! Ας τη θαυμάσουμε. 

 

MOTO GUZZI - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ