net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Εσύ πόσα roadtrip έχεις ονειρευτεί με τους κολλητούς σου;

Roadtrip με παρέα: Ατυποι κανόνες για ένα καλό ταξίδι

Καλή παρέα, ομοιογένεια και σωστή προετοιμασία είναι μερικά από τα βασικά συστατικά ενός απολαυστικού ταξιδιού με μοτοσυκλέτα.

 
 
Το ταξίδι είναι στη φύση ανθρώπου και μοτοσυκλέτας. Συχνά βλέπουμε παρέες μοτοσυκλετιστών να ταξιδεύουν, ειδικά τα καλοκαίρια, στη χώρα μας. Υπάρχουν ορισμένοι άτυποι κανόνες που τηρούνται κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.
 
1. Αφού φορτώσετε τη μοτοσυκλέτα σας, κάποια αντικείμενα που δεν χωράνε, ενδεχομένως να υπάρχει η δυνατότητα να φορτωθούν σε κάποια μοτοσυκλέτα της παρέας σας που μεταφέρει λιγότερα πράγματα.
 
2. Ειδικά όταν ταξιδεύετε σε ξένη χώρα, φροντίστε έγκαιρα για στάσεις ανεφοδιασμού. Είναι ιδιαίτερα αγχωτικό να μείνετε από βενζίνη σε κάποια ερημιά, ακόμα και αν είστε με παρέα.
 
3. Ένα ταξίδι με μοτοσυκλέτες προϋποθέτει σωστή προετοιμασία από πριν. Έλεγχος όλων των μοτοσυκλετών και σωστός σχεδιασμός της διαδρομής με χάρτες, σημεία διανυκτέρευσης κ.λπ., θα σας γλιτώσουν από αρκετή ταλαιπωρία.
 
4. Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, ο πιο έμπειρος αναβάτης πρέπει να προηγείται, καθώς σε περίπτωση κινδύνου, λόγω εμπειρίας, θα αντιδράσει άμεσα, προειδοποιώντας τους υπόλοιπους.
 
5. Ο προνοητικός κερδίζει χρόνο. Πάντα να έχετε εύκαιρα ψιλά για διόδια, σε μια εύκολα προσβάσιμη τσέπη. Είναι σπαστικό να ψάχνετε τελευταία στιγμή το αντίτιμο για τα διόδια.
 
6. Ο ρυθμός οδήγησης πρέπει να είναι ούτε πολύ γρήγορος ούτε πολύ αργός, ώστε να μπορούν όλοι να προσαρμοστούν. Σε αντίθετη περίπτωση, κάποιοι που δεν οδηγούν γρήγορα, θα μείνουν πίσω και θα υποχρεώσουν την παρέα να τους περιμένει.
 
 

 

??????? - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ