net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Η νέα Royal Carberry-Enfield custom

Royal Carberry-Enfield

O Paul Carberry αποφάσισε να μεταμορφώσει μια Royal Enfield σε μια κλασική μοτοσυκλέτα βρετανικού στυλ με δικύλινδρο κινητήρα 1000 κ.εκ.

 
Για μεγάλο χρονικό διάστημα, πολλές εταιρείες χρησιμοποιούσαν μια Royal Enfield ως βάση για τα δικά τους custom μοντέλα. Η συγκεκριμένη μοτοσυκλέτα ήταν ιδέα του Paul Carberry και κατασκευάστηκε από τους Ian και ο Paul Drysdale. Ο στόχος του μοντέλου Carberry-Enfield ήταν να δημιουργήσει μια «κλασική» βρετανικού στυλ μοτοσυκλέτα με ένα V-Twin κινητήρα, χωρητικότητας 1000 κ.εκ. Η ομάδα τροποποίησης χρησιμοποίησε όσο το δυνατόν περισσότερα μέρη από τη Royal Enfield.
 
Το Carberry-Enfield αναμένεται να είναι ένα καλοσχηματισμένο cruiser με την εμφάνιση, την αίσθηση και τον ήχο μιας παραδοσιακής βρετανικής μοτοσυκλέτας. Η διαφορά σε αυτό το custοm είναι η τεχνολογία που φέρει και έτσι μπορεί να γίνει ένα πρακτικό και καθημερινό μεταφορικό σε λογική τιμή.

Η γωνία των κυλίνδρων είναι 55 μοιρών κι επιλέχθηκε για το συνδυασμό στυλ, ισορροπίας και μηχανικής απλότητας. Οποιαδήποτε γωνία μικρότερη των 55 μοιρών απαιτεί μεγάλη τροποποίηση των κεφαλών του Royal Enfield για το καθαρισμό του καρμπιρατέρ. Eπιπλέον, κάποια χαρακτηριστικά δεν έχουν αλλάξει, ενώ άλλα έχουν βελτιωθεί. Το κάλυμμα του σώματος της standard Enfield έχει, επίσης, διατηρηθεί και ο συμπλέκτης Enfield είναι "ενισχυμένος".
 
Ο συμβατός BS-IV κινητήρας σύντομα θα αποκτήσει ένα σύστημα ηλεκτρονικού ψεκασμού καυσίμου. Έχει χωρητικότητα 1.000 κ.εκ., ρουφάει βενζίνη 91 οκτανίων, αποδίδει 56.32 ίππους στις 4800 σ.α.λ. με 11 κιλά ροπής στις 5.250 σ.α.λ. Σύμφωνα με τον Carberry το custom μοντέλο είναι πιο ευέλικτο από αυτό της Harley με κινητήρα 1.202 κ.εκ.
 
 
 
 

 

ROYAL ENFIELD - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ