net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

SMF Moto Show 2017

Ο «Γύρος του Θανάτου» επιστρέφει ξανά στη Θεσσαλονίκη και το SMF μετά από πολύ καιρό. Η πιο cult ακροβατική παράσταση στο χώρο των δύο τροχών παρουσιάζεται από - έναν από τους ελάχιστους ανθρώπους που την κάνουν στην Ελλάδα- τον Aκη Ανδρέου και την ομάδα του.

 
Η παράσταση θα γίνει στον εξωτερικό χώρο της έκθεσης και ξεκινά από την Πέμπτη 11 Μαΐου στη Θεσσαλονίκη. Όσοι είδαν σε μικρή ηλικία το «Γύρο του Θανάτου» σίγουρα είναι ένα θέαμα, που το θυμούνται σε όλη τους τη ζωή.

Το ξύλινο βαρέλι που πάλλεται καθώς ο ακροβάτης γυρίζει γύρω-γύρω, ο κόσμος γύρω που τρομάζει πιστεύοντας ότι ο ακροβάτης μπορεί να κάνει το λάθος και να έρθει καταπάνω τους αλλά και ο θαυμασμός για αυτούς τους «παράλογους» ανθρώπους, ακόμα και σήμερα συγκινεί και ας θεωρείται πλέον μία "cult" παράσταση.
 
Ο «Ακης Ανδρέου» είναι ο μοναδικός στην Ελλάδα που διοργανώνει παραστάσεις «γύρων θανάτου» κάθε χρόνο. Είναι μεγάλη μας χαρά να ανακοινώσουμε ότι φέτος θα βρίσκεται στο #SMFMotoShow της Θεσσαλονίκης που διοργανώνεται στις 11-14 Μαΐου στις εγκαταστάσεις και με τη συνεργασία της ΔΕΘ, ύστερα από πολλά χρόνια απουσίας της παράστασης από την πόλη.

Πως βρέθηκε όμως στον "γύρο του θανάτου";
 
Το 1988 στην Κατερίνη είδε για πρώτη φορά μια ομάδα ακροβατών στον «γύρο του θανάτου». «Ήμουν παιδί και δεν είχα χρήματα ούτε για το εισιτήριο! Σκαρφάλωσα και χώθηκα όμως σε μια μεριά και παρακολούθησα το σόου. Μαγεύτηκα!", παραδέχεται ο ίδιος.

«Για την ακρίβεια, συγκλονίστηκα και ταράχτηκα. Δεν ήξερα αν ήθελα να μείνω ή να φύγω».
Το 1990 γνωρίζει από κοντά τους ακροβάτες, τους προσεγγίζει και ξεκινά να εργάζεται για το σόου, σαν υπάλληλος. Έστηνε το βαρέλι. Δύο χρόνια μετά, ένας ακροβάτης αποχωρεί από το σχήμα και μια θέση στο... πάλκο μένει άδεια. Κοιτά στα μάτια το αφεντικό και αυτοπροτείνεται. Κάπως έτσι ξεκίνησε ένα νέο κεφάλαιο στη ζωή του Ακη.

«Την πρώτη φορά που μπήκα στο βαρέλι, με έλουσε κρύος ιδρώτας, παρότι ήταν κάτι που το ήθελα πολύ», εξομολογείται.

Έκτοτε, ο «γύρος του θανάτου» αποτελεί βασικό κομμάτι της ζωής και της καθημερινότητας του. Από 1992 έως το 2005 δούλευε σαν υπάλληλος. Το 2005 όμως δημιούργησε το δικό του συγκρότημα, με τη δική του ομάδα συνεργατών, με την οποία επιδίδεται σε ένα απίθανο «κυνήγι» μέσα σε ένα επιβλητικό βαρέλι ή -όπως λέει ο ίδιος- σε «παιχνίδια με το θάνατο».

Χορηγός επικοινωνίας του SMF Moto Show 2017 είναι το περιοδικό Moto Τρίτη και μέγα χορηγός ο Mr.KTEO.

 

?????? - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ