net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Κρυμμένο κάτω από το μεγάλο ZX-10R του εξωφύλλου, το RZR900 δείχνει πολύ πιο πιθανό να είναι αληθινό και έτοιμο για παραγωγή.

Το RZ250 παράχθηκε από το 1980 ως το 1988 και η εμφάνισή του δίνει προφανή έμπνευση στο RZR900 που μας δείχνει το Young Machine.

To RZ500 (1984-1988) είναι ίσως το πιο γνωστό μοντέλο της οικογενείας, καθώς βασιζόταν στο αγωνιστικό YZR500 του Kenny Roberts.

Το XSR700 παρουσιάστηκε πριν λίγο καιρό και ουσιαστικά ντύνει το ΜΤ-07 με μια πιο κλασική φορεσιά.

Scoop: Yamaha RZR900

Μια ακόμη πληροφορία που μας έρχεται από την Ιαπωνία μιλά για ένα Sport Heritage μοντέλο που πρέπει να περιμένουμε από τη Yamaha. Θα λέγεται RZR900 και θα βασίζεται στο ΜΤ-09 και τον απίθανο τρικύλινδρο κινητήρα του.

 
Οι πιο παρατηρητικοί από τους φίλους μας ίσως χτες να πρόσεξαν στο εξώφυλλο του ιαπωνικού περιοδικού Young Machine πως υπήρχε σε μια ακρούλα ένα μικρό γυμνό RZR900 με το σηματάκι Scoop δίπλα του.

Οι Ιάπωνες μας πληροφορούν λοιπόν πως η Yamaha είναι έτοιμη να βγάλει στην παραγωγή μια ρετρό παραλλαγή του ΜΤ-09, όπως ακριβώς έκανε πριν λίγο καιρό με το XSR700 που βασίζεται εξ ολοκλήρου στο ΜΤ-07.

Στην περίπτωση του 700, η Yamaha επενδύει στην ιστορία της και ονομάζει τη μοτοσικλέτα της με ένα συνδυασμό γραμμάτων που αναπόφευκτα παραπέμπουν στα θρυλικά XS, μια σειρά μοντέλων που αποτελούν τη χαρά του σημερινού custom κατασκευαστή.

Εντασσόμενο στην ίδια οικογένεια που η Yamaha ονομάζει Sport Heritage, δε θα μας κάνει καθόλου εντύπωση μια αντίστοιχη κίνηση με το RZR900, αυτή τη φορά επιλέγοντας ένα όνομα που παραπέμπει ευθέως στα δίχρονα RZ, μια σειρά μοτοσικλετών της δεκαετίας του 1980 που αποτελούσε τις ρέπλικες δρόμου των αγωνιστικών YZR των GP.

Κρίνοντας από την παρουσίαση του XSR700 και έχοντας ήδη δώσει άφθονη δημοσιότητα στις σειρές των Yard Built και Faster Sons custom δημιουργιών, το RZR900 θα έρθει ακριβώς πάνω στη μόδα της εποχής και για τους Ιάπωνες είναι πάρα πολύ εύκολο να φτιαχτεί.

 

YAMAHA - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ