net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Βάθρο θέλει ο Rossi

Σκέψεις των πρωταγωνιστών

Σε συνέντευξη τύπου που έδωσαν οι Valentino Rossi, Maverick Viñales και Andrea Dovizioso πριν τον αγώνα της Βαρκελώνης, αναφέρθηκαν στις δυσκολίες που έχει ο συγκεκριμένος αγώνας.

 
Οι υψηλές θερμοκρασίες, τα ελαστικά και οι αλλαγές στο τελευταίο κομμάτι της πίστας, φαίνεται να είναι τα σημεία που θα προβληματίσουν όλους τους αναβάτες. Ας δούμε τι δήλωσαν οι ίδιοι.

Valentino Rossi (Yamaha): «Η κατάστασή μου έχει βελτιωθεί, αλλά για να είμαι στο 100% θα χρειαζόμουν μια εβδομάδα ακόμα. Δυστυχώς, είχαμε δύο αγώνες συνεχόμενα. Ευτυχώς, έκανα έναν καλό αγώνα στο Mugello και οδήγησα χωρίς πόνο μπροστά σε τόσους θεατές, αλλά δυσκολευόμουν με τη μοτοσυκλέτα και τη μεγάλη διάρκεια του αγώνα. Ελπίζω εδώ να τα πάω καλύτερα. Θα πρέπει να κατανοήσουμε τις δυνατότητες τις μοτοσυκλέτας, τις γραμμές και την καινούργια διάταξη της πίστας. Πρέπει να είμαστε πιο ανταγωνιστικοί, στόχος είναι να κάνουμε έναν καλό αγώνα και να ανέβουμε στο βάθρο.»

Maverick Viñales (Yamaha): «Γίνομαι καλύτερος κάθε φορά και κατανοώ τη μοτοσυκλέτα και την ομάδα μου. Σε αυτό το σημείο της σεζόν, έχω καλή επικοινωνία με την ομάδα μου και αισθάνομαι υπέροχα. Η μοτοσυκλέτα είναι έτοιμη και πρέπει, απλά, να κάνουμε πολλούς γύρους για να συνηθίσουμε τη νέα χάραξη. Πρέπει να δουλέψουμε με τα ελαστικά, κυρίως σε ζεστές συνθήκες. Δεν μπορώ να πιστέψω ότι ηγούμαι του πρωταθλήματος. Πάντα ήμουν γρήγορος εδώ, λατρεύω την πίστα, τους οπαδούς και είναι υπέροχο που αισθάνομαι τόσο καλά με τη μοτοσυκλέτα μου. Η καινούργια χάραξη, όμως, θα κάνει τη διαφορά. Νομίζω ότι οι αλλαγές ταιριάζουν με το οδηγικό μου στιλ.»

Andrea Dovizioso (Ducati):  «Ο αγώνας στο Mugello ήταν απίστευτος. Δεν περίμενα ότι ο ρυθμός μου θα ήταν τόσο καλός και ήταν μια ευχάριστη έκπληξη. Μπορούσα να διατηρώ σταθερό γυρολόγιο σε όλη τη διάρκεια του αγώνα και η αίσθηση από τη μοτοσυκλέτα ήταν υπέροχη. Υπήρχαν θετικά και αρνητικά, αλλά, κυρίως, θετικά. Εδώ, όμως, είναι μια τελείως διαφορετική πίστα και οι δοκιμές εδώ δεν είχαν πάει καλά. Υπάρχει ένα μεγάλο ερωτηματικό σχετικά με την απόδοσή μας αυτό το Σαββατοκύριακο. Πρέπει να αποδείξουμε ότι είμαστε γρήγοροι. Γνωρίζουμε ότι η πίστα είναι δύσκολη για όλους. Η πρόσφυση δεν είναι καλή, είναι δύσκολο να κάνεις σωστή διαχείριση των ελαστικών κι έχει πολλή ζέστη. Είμαστε αισιόδοξοι.»

 

MOTOGP - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ