net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Σε πρώτη φάση καλά τα νέα για τον De Angelis, δεδομένων των τραυματισμών που υπέστη.

Διακρίνονται τα πόδια του αναβάτη καθώς κείται αναίσθητος δίπλα σε ό,τι έχει απομείνει από την Aprilia του.

Δύσκολη χρονιά με τη μοτοσυκλέτα της Ioda Racing, αλλά αυτή η πτώση ήταν ό,τι το χειρότερο για τον De Angelis.

Σοβαρός τραυματισμός για τον Alex De Angelis

Ένα τρομακτικό highside στο Ιαπωνικό GP του Twin Ring Motegi αρχικά έκοψε την ανάσα όλων όταν ο Ιταλός αναβάτης έμενε αναίσθητος στην πίστα. Το ιατρικό ανακοινωθέν είναι μάλλον ανακουφιστικό.

 
Η άτυχη στιγμή για τον αναβάτη από το San Marino ήρθε στο τέταρτο session των ελεύθερων δοικιμαστικών (FP4), το Σάββατο πριν τον αγώνα. Στη διάρκεια ενός γρήγορου γύρου η Aprilia της Ioda Racing έπεσε θύμα ενός highside με τον αναβάτη να εκτοξεύεται ψηλά και να προσγειώνεται στη μεταλλική μπαριέρα στην άκρη της πίστας. Εκεί πρέπει να έγινε και η μεγαλύτερη ζημιά.
Το αρχικό ιατρικό ανακοινωθέν ήταν μακρύ και ανησυχητικό, μιλώντας για 5 ως 7 σπασμένους σπονδύλους στην πλάτη του, σπασμένα πλευρά, τραυματισμό στους πνεύμονες και μικρότερα ζητήματα από το χτύπημα στο κεφάλι.

Τα καλά νέα ήρθαν αργότερα, όταν οι γιατροί του Dokkyo Hospital - όπου διεκομίσθη εσπευσμένα με ελικόπτερο και παραμένει ακόμη - ανακοίνωσαν πως ο αναβάτης έχει τις αισθήσεις του, μιλάει μαζί τους, γνωρίζει ποιος είναι και πού είναι.

Η παραμονή του στο ιαπωνικό νοσοκομείο δεν είναι ακόμη ξεκάθαρο για πόσο θα διαρκέσει, καθώς οι γιατροί δεν τον αφήνουν να φύγει μέχρι να υποχωρήσει ένα μικρό αιμάτωμα στον εγκέφαλο και δε βεβαιωθούν πως οι μώλωπες στους πνεύμονες δε θα του δημιουργήσουν κάποιο αναπνευστικό πρόβλημα.

Από κει και μετά θα έρθει η μακρά περίοδος αποκατάστασης της ζημιάς στη σπονδυλική στήλη, η οποία είναι αφενός η σημαντικότερη και αφετέρου η πιιο επικίνδυνη.

Να ευχηθούμε ταχεία ανάρρωση στον έμπειρο αναβάτη.

 

APRILIA - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ