net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

H MIR καταφθάνει στους dealer μέσα στο Νοέμβριο του 2014, με το κόστος της να κυμαίνεται γύρω στα 13,400 ευρώ.

Η παραγωγή της MIR θα είναι ιδιαίτερα περιορισμένη (μόλις 20 MIR θα φτάσουν για παράδειγμα στην αμερικάνικη αγορά).

To ηλιακό πάνελ στο sidecar, παρέχει τη δυνατότητα φόρτισης ηλεκτρικών αξεσουάρ, αλλά και την ενίσχυση της μπαταρίας της μοτοσικλέτας.

Το sidecar διαθέτει διπλά φανάρια LED και κάλυμμα για την θέση του συνοδηγού το οποίο μπορεί να χρησιμεύσει και ως... space blanket (ισοθερμική κουβέρτα).

Η Ural MIR διατίθεται με σύστημα 2WD το οποίο μπορεί να ενεργοποιηθεί/απενεργοποιηθεί από τον οδηγό, αναλόγως των αναγκών της διαδρομής.

Special έκδοση Ural MIR 2014

Η γνωστή ρωσική κατασκευάστρια μοτοσικλετών Ural, παρουσίασε μια συλλεκτική έκδοση της μοτοσικλέτας της με sidecar, προσαρμόζοντας πάνω του ένα λειτουργικό φωτοβολταϊκό πάνελ!

 
Σε αυτή την ειδική έκδοση, η οποία ονομάζεται MIR προς τιμή του αμερικανό-ρωσικού διαστημικού σταθμού που φέτος κλείνει 20 χρόνια λειτουργίας, η Ural τοποθέτησε ένα πλήρως λειτουργικό ηλιακό πάνελ πάνω στο sidecar, το οποίο παρέχει τη δυνατότητα φόρτισης διαφόρων ηλεκτρικών αξεσουάρ, αλλά και την ενίσχυση της μπαταρίας της μοτοσικλέτας.

Το sidecar διαθέτει διπλά φανάρια LED(!) και κάλυμμα για την θέση του συνοδηγού το οποίο μπορεί να χρησιμεύσει και ως ισοθερμική κουβέρτα (space blanket την αποκαλεί η Ural, κάνοντας μία ακόμη αναφορά στο διαστημικό σταθμό). Ακόμη, έχουν προσαρμοστεί εργαλεία επισκευής για την συντήρηση της μοτοσικλέτας, λάστιχο ρεζέρβα και σχάρα αποσκευών.

Κατόπιν απαίτησης του αγοραστικού κοινού της, η Ural MIR διατίθεται με 2WD το οποίο μπορεί να ενεργοποιηθεί/απενεργοποιηθεί από τον οδηγό (On demand), αναλόγως των αναγκών της διαδρομής.

Όπως όλα τα μοντέλα της Ural, έτσι και αυτό διαθέτει έναν αερόψυκτο boxer κινητήρα των 749 κυβικών εκατοστών, αποδίδοντας 41 ίππους στις 5500σ.α.λ. με 5,8 kgm ροπής στις 4800σ.αλ.. Το σύστημα ανάφλεξης είναι ηλεκτρονικό (όλες οι Ural το διαθέτουν πλέον), τα φρένα είναι της Brembo (4πίστονη δαγκάνα εμπρός και 2πίστονη στο sidecar) και οι ρυθμιζόμενες αναρτήσεις της Sachs. Η MIR έχει τέσσερις ταχύτητες και όπισθεν, ενώ ζυγίζει περίπου 330 κιλά.

Το λευκό χρώμα στο οποίο διατίθεται, ονομάζεται Orbital White και το κόστος της κυμαίνεται γύρω στα 13,400 ευρώ. Σημειώστε πως η παραγωγή της MIR θα είναι ιδιαίτερα περιορισμένη (μόλις 20 MIR θα φτάσουν για παράδειγμα στην αμερικάνικη αγορά), ενώ θα φτάσει στους dealers μέσα στο Νοέμβριο του 2014. 

 

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ