net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Την τρίτη νίκη για το φετινό Dakar έδρεψε ο Joan Barreda της Honda, που βρίσκεται 38 λεπτά πίσω από τον Coma της ΚΤΜ στη γενική.

Η 7η ημέρα του αγώνα, και η πρώτη του Dakar στη Βολιβία, σημαδεύτηκε από την γενναία περικοπή της ειδικής, από τα 401 στα 104χλμ.

Μεγάλος αναβάτης, ταχύς, με μάστερ στην στρατηγική ο Coma. Παρόλο το κρυολόγημα που τον ταλαιπωρεί, ήρθε 2ος στην ειδική.

Επιστροφή στα καλά αποτελέσματα για τον πεντάκις νικητή του Dakar, Cyril Despres, που κατέκτησε την 3η θέση, και ανέβηκε στην 9η της γενικής.

Ο Despres λίγο πριν την εκκίνηση, δίπλα σε ενθουσιώδεις θεατές με σημαιάκια της Βολιβίας.

Λάθη στην πλοήγηση κόστισαν πολύ στον Alain Duclos της Sherco, που τερμάτισε 21ος, και έπεσε μια θέση στην γενική.

Σε μέσο υψόμετρο 3.700 μέτρων, είναι λογικό να κάνει ψόφο. Εδώ βλέπετε την Laia Sanz με ζεστή αμφίεση.

Η Laia Sanz τερμάτισε 12η στην 7η ειδική, και ανέβηκε στη 19η θέση της γενικής. Εύγε!

Τρίτη νίκη σε ειδική για τον Ignacio Casale, νίκη που τον έθεσε και πρώτο γενικής.

Στη Βολιβία, τη νίκη ο Barreda

Στην έβδομη μέρα του Rally Dakar 2014, πρώτη μέρα στη Βολιβία, o Joan Barreda της Honda πήρε την τρίτη του νίκη για φέτος, όμως ο Coma της ΚΤΜ παρέμεινε πρώτος στη γενική κατάταξη.

 
Η έβδομη ειδική Salta-Uyuni, μετά την ημέρα ξεκούρασης, έλαβε μέρος στη Βολιβία, σε μέσο υψόμετρο… 3.700 μέτρων. Οι διοργανωτές μάλιστα αποφάσισαν να την περικόψουν αρκετά (από 401 σε 104 χιλιόμετρα) λόγω της έντονης βροχής που είχε πέσει την προηγούμενη μέρα.

Μπορεί ο «Bang-Bang» Barreda να πήρε τη νίκη στην 7η ειδική, όμως ο Marc Coma ήταν ο δεύτερος ταχύτερος αναβάτης, 4 λεπτά πίσω από τον Ισπανό αναβάτη του HRC. Έτσι η διαφορά μεταξύ τους στη γενική κατάταξη παρέμεινε σημαντική, στα 38 λεπτά και 14 δευτερόλεπτα υπέρ του Coma. Σημειώστε πως η Βολιβία είναι η 28η χώρα στην οποία τρέχουν οι αναβάτες του Dakar στην ιστορία του θεσμού. Το Dakar δεν θα παραμείνει για πολύ σε αυτή, καθώς τη Δευτέρα κιόλας, οι αγωνιζόμενοι θα εισέλθουν στην τρίτη χώρα για φέτος, τη Χιλή.

Επανεμφάνιση στην κορυφή των ειδικών έκανε ο Cyril Despres της Yamaha, αφού τερμάτισε 3ος, 5 λεπτά και 35 δευτερόλεπτα πίσω από τον Barreda, κι ανέβηκε έτσι στην 10η θέση της γενικής. Τέταρτος ήταν ο Pedrero της Sherco, που ανέβηκε στην 31η θέση. Ο ομόσταυλος του, Alain Duclos, που είχε πάρει τη νίκη στην 6η ειδική, δεν τα κατάφερε το ίδιο καλά την 7η μέρα, αφού τερμάτισε μόλις 21ος, έχασε πολύ χρόνο, και έπεσε από την 3η στην 4η θέση της γενικής κατάταξης. Στην 3η θέση, τον Γάλλο αντικατέστησε ο Jordi Viladoms της ΚΤΜ, αφήνοντας πίσω του τον Duclos για 32 δευτερόλεπτα. Μεγάλο ενδιαφέρον είχε ο τερματισμός στην 8η θέση του Πορτογάλου Mario Patrao με μοτοσικλέτα της Suzuki!

Η Laia Sanz συνεχίζει να συγκεντρώνει τα βλέμματα όλων πάνω της, καθώς κατάφερε την καλύτερη επίδοση της, τερματίζοντας 12η στην 7η ειδική, και είναι πλέον 19η στη γενική του αγώνα! Μια και μιλάμε για γυναίκες (που σπανίζουν στο Dakar), να σας πούμε πως η γνωστή και ως Rally Princess, Annie Seel, που φέτος έτρεχε ως συνεπιβάτης σε SSV, δυστυχώς εγκατέλειψε τον αγώνα. H Camelia Liparoti συνεχίζει τον αγώνα, και βρίσκεται 16η στα ATV.

Στα ATV, ο Ignacio Casale πήρε την τρίτη του νίκη για το Dakar του 14, 7 λεπτά και 40 δευτερόλεπτα μπροστά από τον Sebastian Husseini (Honda), και 8 λεπτά και 38 δευτερόλεπτα μπροστά από τον Sergio Lafuente. Έτσι, ο Χιλιανός αναβάτης τέθηκε επικεφαλής της κατηγορίας, με τον Lafuente δεύτερο, 6 λεπτά και 15 δευτερόλεπτα πιο πίσω, και με τον Rafal Sonic τρίτο, 29 λεπτά και 52 δευτερόλεπτα μακρύτερα. Και οι 3 πρώτοι συμμετέχουν με Yamaha.

Τα αποτελέσματα της γενικής κατάταξης στις μοτοσικλέτες.


Τα αποτελέσματα της 7ης ειδικής στις μοτοσικλέτες.

 

DAKAR - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ