net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Ο Masaru Abe έσπασε το παγκόσμιο ρεκόρ απόστασης σούζας.

Στον αέρα για 13 ώρες

Μετά από 13 ώρες πάνω στο Yamaha Jog scooter του, ο Ιάπωνας αναβάτης Masaru Abe έσπασε το παγκόσμιο ρεκόρ για μια συνεχόμενη σούζα στο Kawaguchi Auto Race στη Saitama της Ιαπωνίας.

 
Ο Masaru Abe κατάφερε να κρατήσει τον μπροστινό τροχό του στον αέρα για μια απόσταση, που κάνει κάποιος από το Λονδίνο στην Κολωνία ή από τη Νέα Υόρκη στο Πίτσμπουργκ. Παρόλο που η διαδρομή ήταν ωοειδούς σχήματος, ο αναβάτης διατήρησε ταχύτητα 10 χλμ/ώρα χάρη στην εξαιρετική του ισορροπία. Μετά από τις πρώτες δυο ώρες, ο Abe ένιωσε πόνο στην πλάτη και πήρε τα παυσίπονα που πρόοριζε για 6 ώρες αργότερα.

Ο πρώην παγκόσμιος πρωταθλητής 125 κ.εκ,  Haruchika Aoki, υποστήριξε τον Abe σε αυτό το εγχείρημα. Σύμφωνα με τον Aoki, απλά το να κρατάς ένα scooter σε σούζα είναι αρκετά δύσκολο, πόσο μάλλον για τόσες πολλές ώρες. Μετά από 12 ώρες, ο 33χρονος Abe έκλαιγε από τον πόνο και φώναζε: «Πονάει! Το μισώ! Θέλω να σταματήσω». Ο πόνος χειροτέρεψε κι άλλο, αλλά το κοινό τον ενθάρρυνε να συνεχίσει! Η συνολκή απόσταση που διήνυσε είναι 500 χλμ και δικαίως έλαβε τον τίτλο του «Wheelie King».

Ο Abe εξήγησε: «Αν δεν προχωρούσα πέρα από το δικό μου όριο, κάποιος άλλος θα το έκανε. Με αυτή την εμπειρία ένιωσα τον χειρότερο πόνος που έζησα ποτέ στη ζωή μου. Και τα δυο μου χέρια είχαν μουδιάσει από τον πόνο. Η όραση μου ήταν θολή και είχα χάσει εν μέρει τα λογικά μου. Αφυδατώθηκα εντελώς. Ποτέ στον παρελθόν δεν είχα ανάλογη εμπειρία.»

 

 

COOL NEWS - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ