net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Σώμα σε όρθια θέση, μοτοσυκλέτα που βγαίνει από την κλίση και άνοιγμα του γκαζιού σηματοδοτούν τη συνέχεια της πορείας μας. Η επόμενη στροφή μας περιμένει.

9. Επιστροφή στην όρθια θέση

Αφού η µοτοσικλέτα έχει έρθει και πάλι στην όρθια θέση, τότε ο οδηγός επαναφέρει το σώµα του (τον κορµό) και τη λεκάνη του (αν την έχει µετατοπίσει) στην όρθια θέση.

Αυτές είναι µερικές µόνο από τις ενέργειες που έχει να κάνει ο οδηγός στη διάρκεια κάθε στροφής. Παράλληλα πρέπει να απασχολείται µε την επιλογή της διαδροµής που θα ακολουθήσει και τον έλεγχο των δεδοµένων του δρόµου, την πρόσφυσή του, τα άλλα οχήµατα, τυχόν ανωµαλίες στο οδόστρωµα.
Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο πρέπει να φροντίζει πάντα να έχει δυνατότητα αντίδρασης µε νέες ενέργειες. Σκεφτείτε να ανακαλύψετε µία λακκούβα πάνω στη στροφή, η οποία δεν φαινόταν πριν την είσοδο. Για την αντιµετώπισή της απαιτείται ένας κύκλος ενεργειών. 

Σε περίπτωση που εκείνη τη στιγµή ο οδηγός έχει να κάνει άλλα πράγµατα για τα οποία έχει καθυστερήσει, η κατάσταση γίνεται πολύ δύσκολη. Ακόµη πιο περίπλοκη γίνεται η κατάσταση όταν για παράδειγµα ένα όχηµα κινείται πολύ αργά µέσα στη στροφή και πρέπει να το αποφύγουµε. 
Και τι γίνεται αν εκείνη την ώρα έρχεται και άλλο όχηµα από απέναντι; Αν ο οδηγός δεν έχει να κάνει και άλλα πράγµατα ταυτόχρονα, η αποφυγή θα είναι πιο αποτελεσµατική και ασφαλής. 
Η διαδοχή των ενεργειών αποτελεί ένα πολύ σηµαντικό κεφάλαιο στην οδήγηση, πρόκειται µάλιστα για γνώσεις τις οποίες δεν λαµβάνει κανείς µε την απόκτηση του διπλώµατος. Η εµπειρία αλλά και η κατάλληλη εκπαίδευση συµβάλλουν στο να λυθούν οι δεκάδες απορίες που γεννώνται όσο αναλύονται τα δεδοµένα των κινήσεων που απαιτούνται για να στρίψει µια µοτοσικλέτα.

 

??????? - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ