net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Πλαίσιο 3D και μοτέρ H2

Πλαίσιο 3D και μοτέρ H2

Πλαίσιο 3D και μοτέρ H2

Πλαίσιο 3D και μοτέρ H2

Πλαίσιο 3D και μοτέρ H2

Superbike φτιαγμένο από εκτυπωτή!

Η Divergent 3D, είναι μια εταιρία που κατασκευάζει πλαίσια, χρησιμοποιώντας carbon σωλήνες και συνδέσεις από 3D εκτυπωτή, που δίνουν ιδιαίτερη αντοχή και συνοχή.

 
Θέλοντας να δείξει την ευελιξία των κατασκευών της, παρουσίασε μια πρωτότυπη μοτοσυκλέτα, την επονομαζόμενη Λεπίδα.
 
Έχουμε δει κατά καιρούς, εντυπωσιακές μετατροπές σε μοτοσυκλέτες που αφορούν τον κινητήρα, την εμφάνιση  ή ακόμα και το πλαίσιο τους.
Εδώ όμως πρόκειται για μια κατασκευή που μας ενυπωσιάζει, καθώς χρησιμοποιήθηκε χειροποίητο πλαίσιο κατασκευασμένο από 3D εκτυπωτή, που ανάμεσα του βρήκε θέση  ο γνωστός υπερτροφοδοτούμενος κινητήρας,  χωρητικότητας  1000 κυβικών εκατοστών και απόδοσης 200 ίππων, από το μοντέλο της Kawasaki, Η2!

Οι επιρροές από το εργοστασιακό πλαίσιο Kawasaki είναι εμφανείς, ωστόσο αντί για συγκολλημένους σωλήνες, οι καμπύλες του πλαισίου είναι από εκτυπωμένο μέταλλο. Ο εκπληκτικός cross-over χιαστί σχηματισμός είναι το κεντρικό χαρακτηριστικό, ενώ το πίσω μέρος του, που αγκαλιάζει τον κινητήρα, είναι πολύ λεπτό.

Το ρεζερβουάρ μπορεί να μην μοιάζει λειτουργικό, φέροντας μια καμπυλωτή οπή στο κέντρο του, μας δίνει όμως μια σαφή εικόνα της άποψης του κατασκευαστή για την κατασκευή φουτουριστικών σχημάτων. Το πίσω ψαλίδι έχει σχεδιαστεί με τέτοιο τρόπο, ώστε περιέχει εντός του το πίσω αμορτισέρ. Κάτι το οποίο αφήνει τεράστιο κενό μεταξύ του πίσω τροχού και της μικροκαμωμένης σέλας. 

Η απουσία εξοπλισμού, όπως όργανα ελέγχου, φώτα, φαίρινγκ, δείχνει ότι η μοτοσυκλέτα βρίσκεται σε εξέλιξη. Από τις χειρολαβές τύπου clip-on, υποθέτουμε ότι πρόκειται για sportsbike μοντέλο αν και οι διαθέσιμες εσοχές στο πλαίσιο δεν επιτρέπουν την τοποθέτηση πλαϊνών φαιρινγκ. 

Δεν γνωρίζουμε αν θα την δούμε τελικά στον δρόμο, δίνει όμως την εντύπωση, ότι τοποθετώντας ένα μπροστινό φανάρι και όργανα ελέγχου, καθώς για αυτά, υπάρχουν διαθέσιμες εσοχές, είναι έτοιμη να προσφέρει υπέρογκες δόσεις αδρεναλίνης και ενθουσιασμού στον αναβάτη.

 

CONCEPT - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ