net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

H νέα SUZUKI Katana Furious

Suzuki Katana FCR Original: Fast & Furious

Η Suzuki Katana ήταν μια από τις πιο σημαντικές μοτοσυκλέτες της δεκαετίας του `80. Υπήρχε αγάπη ή μίσος για το μοντέλο αυτό, χωρίς συμβιβασμούς. Αλλά μετά τη μεταμόρφωση της, η αγάπη έγινε λατρεία και το μίσος παρελθόν.

 
Μεταξύ των διαφόρων τομέων της μοτοσυκλέτας, η προετοιμασία της τροποποίησης είναι ένα από τα πολύ ενδιαφέροντα τεχνικά θέματα και εμφανώς λιγότερο παρεμβατικά, τουλάχιστον με τη πρώτη ματιά. Η αλλαγή συνήθως περιλαμβάνει βελτιώσεις, οι οποίες αφορούν τη βάση των συστημάτων του οχήματος: φρένα, αναρτήσεις και κινητήρας.

Περιττό να πούμε ότι συνήθως εμπλέκονται ως βάσεις μεγάλες ιαπωνικές μοτοσυκλέτες από τα μέσα της δεκαετίας του `70 και μετά. Αλλά η τάση των τροποποιήσεων, στην πραγματικότητα δεν είναι τόσο διαδεδομένη όσο μια scrambler,  μια brat style ή μια μοτοσυκλέτα cafe racer, κατακτά σταδιακά την Ευρώπη. Ένα ενδεικτικό παράδειγμα είναι το Suzuki Katana Bleus FCR Original.

Το όνομα του μοντέλου είναι "Furious" και πρόκειται για ένα έργο τέχνης σε χάλκινη απόχρωση, το οποίο απέκτησε μια σειρά από βελτιώσεις και αλλαγές για να φθάσει στο σήμερα.

Ας ξεκινήσουμε από την αλλαγή στον κινητήρα, που έκανε αύξηση χωρητικότητας στα 1166 κ.εκ. Συνεχίζουμε με την αλλαγή τρόμπας λαδιού με μια μεγαλύτερη για να βοηθήσει στη ψύξη και την τοποθέτηση νέων πηνίων Dynatek.  

Ο συμπλέκτης αντικαταστάθηκε και επίσης το σύστημα πέδησης βελτιώθηκε με την υπογραφή Nissin και Beringer. Το πλαίσιο πλέον συνεργάζεται με ένα πιρούνι Big Piston, την ώρα που οι δυο πίσω αναρτήσεις της Gazi είναι εντελώς καινούριες.

Οι τροχοί της Katana είναι ένα ζευγάρι από μια Gixxer 750, που συνδυάζονται με ελαστικά Avon 3D Ultra Xtreme προσαρμοσμένα για πίστα. Ο κατάλογος των αλλαγών ολοκληρώνεται με τις λεπτομέρειες. Έχουν τοποθετηθεί νέα LSL clip-ons, νέο κάθισμα, αλλά και νέο φέρινγκ.

Το αποτέλεσμα είναι πολύ καλό, γιατί η ευρωπαϊκή πινελιά έφερε κάτι περισσότερο από τα κλασικά μοντέλα, που προέρχονται από την Ιαπωνία.

 

SUZUKI - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ