net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Tο νέο gen Hayabusa της Suzuki

Suzuki gen Hayabusa 2018

Στο Tokyo Motor Show του 2015, η Suzuki είχε αποκαλύψει το νέο concept μοντέλο GSX. Είναι αυτό το σχέδιο, που έχει δώσει μορφή στη νέα γενιά της Hayabusa.

 
Η σημερινή γενιά Hayabusa ξεκίνησε για πρώτη φορά το 2008. Αν και το Hayabusa εξακολουθεί να είναι μια ανταγωνιστική μοτοσυκλέτα στην κατηγορία του, όλα είναι έτοιμα για την άφιξη της νέας έκδοσης πιθανότατα στο τέλος του 2017. Σε συνέντευξη η εταιρεία Suzuki επιβεβαίωσε ότι το νέο gen Hayabusa είναι υπό εξέλιξη. Αυτή είναι η πρώτη φορά που ένας αντιπρόσωπος της Suzuki επικύρωσε τη νέα γενιά Hayabusa.

Η Suzuki GSX Concept είναι ένα αεροδυναμικό σχεδιαστικά μοντέλο, το οποίο είχε παρουσιαστεί στο Tokyo Motor Show 2015. Σύμφωνα με την εταιρεία το νέο GSX δίνει το στίγμα για τη σειρά των 4κύλινδρων sportbikes, που θα γεννηθούν. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο περιλαμβάνεται και η ιδέα του νέο gen Hayabusa, η οποία πλέον έχει διαρρεύσει εν όψει της πρώτης του εμφάνισης.
 
Η νέα έκδοση του Hayabusa προέρχεται στυλιστικά από την ιδέα του GSX. Διαθέτει την υπογραφή της Suzuki και η σχεδίαση του προβολέα συμπληρώνεται με τους αεραγωγούς, που υπάρχουν και στις δύο πλευρές.

Ένα ψηλό παρμπρίζ, ένα μεγάλο ντεπόζιτο, μια φαρδιά ουρά και ένα κοντόχοντρος σιγαστήρας είναι κάποια από τα βασικά χαρακτηριστικά της νέας Hayabusa. Εκτός από την επιβεβαίωση Hayabusa 2018, η Suzuki ανέφερε, επίσης, ένα ακόμη ενδιαφέρον στοιχείο. 
 
Μια νέα Hayabusa με ανανεωμένο σχεδιασμό θα μπορούσε να τοποθετήσει τη Suzuki πίσω στην κορυφή σε μια κατηγορία, που κυριαρχείται σήμερα από την Kawasaki ZX14R. Οι επερχόμενες Suzuki superbikes μοτοσυκλέτες αναμένονται, επίσης, να παίξουν με μια νέα οικογένεια 4κύλινδρων κινητήρων βενζίνης.
 
Επιπλέον, η Suzuki έχει καταθέσει μια πατέντα για κατοχύρωση κι αφορά υπερτροφοδοτούμενη υβριδική τεχνολογία συμβατή με κινητήρα εσωτερικής καύσης. Το σύστημα χρησιμοποιεί δύο γεννήτριες (MGU) για να αυξήσει τη δύναμη, χωρίς συμβιβασμούς στην οικονομία καυσίμου. Δεν είναι σαφές, αν αυτή η τεχνολογία θα φανεί όταν βγει το μοντέλο Hayabusa ή θα τη δούμε τώρα.

 

SUZUKI - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ