net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Το σύστημα H.U.D της Suzuki όπως παρουσιάζεται στο σχετικό διάγραμμα

Το εύρος της οπίσθιας κάμερας

Suzuki:Κάμερα και ενδείξεις στην ζελατίνα σας !

Για πρώτη φορά ανάμεσα στους κατασκευαστές μοτοσυκλετών , η Suzuki φέρνει την οπισθοπορεία σε σύστημα H.U.D

 
Μια μία οι εταιρίες μοτοσυκλετών μπαίνουν δειλά στον κόσμο του H.U.D  και η ιαπωνική εταιρία είναι μια από αυτές.

Τα συστήματα αυτά σχεδιάζονται με γνώμονα  την παροχή πληροφοριών στον αναβάτη για την δική  του ασφάλεια αλλά και άνεση.

Η Suzuki αποφάσισε να πάει ένα βήμα παρακάτω .Σχεδίασε ένα  σύστημα το οποίο αποτελείται από  μια μικρή οθόνη που θα αποτυπώνει τις πληροφορίες στην ζελατίνα του κράνους  .
Η ταχύτητα, η στάθμη βενζίνης ,  αλλά και η κίνηση στον δρόμο είναι λίγες μόνο από τις πληροφορίες που είναι διαθέσιμες στον αναβάτη . 

Επίσης, από την ίδια οθόνη θα μπορείτε να βλέπετε τι συμβαίνει πίσω σας μέσω  μιας μικρής  κάμερας, που έχει τοποθετηθεί  για ακριβώς αυτόν τον σκοπό κάτω από την σέλα του συνεπιβάτη .

Το αξιοθαύμαστο είναι ότι η κάμερα κινείται αντίθετα από την φορά της κατεύθυνσης μας και έχει ως αποτέλεσμα το καλύτερο δυνατό οπτικό πεδίο .

Το σύστημα πρωτοπαρουσιάστηκε με βάση ένα scooter και είναι η πρώτη φορά που ένας κατασκευαστής μοτοσυκλετών επιχειρεί κάτι τέτοιο χωρίς να έχει στο πλευρό του  κάποια εταιρία κατασκευής κράνους. Αναμένουμε  ότι μετά την πλήρης   εξέλιξη  του συστήματος θα εμφανιστεί και αργότερα στα μεγαλύτερα μοντέλα της γκάμας της .
 

 

SUZUKI - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ