net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Οι ισπανικές Gas Gas και Ossa ανακοίνωσαν την επικείμενη συγχώνευσή τους, μετά από έναν χρόνο συνεργασίας.

Συγχώνευση Gas Gas και Ossa

Οι δύο εταιρείες από την Ισπανία συνεργάζονται εδώ και έναν χρόνο, λόγω της δύσκολης οικονομικής κατάστασης και πλέον ανακοίνωσαν πως προχωρούν ένα βήμα παραπέρα.

 

Αμφότερες οι Gas Gas και Ossa εδρεύουν στην Ισπανία, όπου η οικονομική κατάσταση είναι άσχημη. Με αυτά τα δεδομένα, η περσινή ανακοίνωση της επαναδραστηριοποίησης της Ossa αποτέλεσε έκπληξη. Παρόλα αυτά, όμως, η εταιρεία χρησιμοποίησε τις γραμμές παραγωγής της Gas Gas, προκειμένου να μειώσει τα λειτουργικά της κόστη – παράλληλα, η Gas Gas απέκτησε ένα επιπλέον εισόδημα.

Οι δύο εταιρείες, λοιπόν, ικανοποιημένες από τη συνεργασία τους και προβληματισμένες από τα οικονομικά τους, αποφάσισαν να συνεργαστούν ακόμη πιο στενά, με τη μέθοδο της συγχώνευσης.

Όπως φαίνεται, η Gas Gas θα απορροφήσει την Ossa, ωστόσο, οι δύο μάρκες θα μείνουν διαχωρισμένες. Θα συνδυάσουν την εμπειρία (και τα κόστη, φυσικά) στην ανάπτυξη, το σχέδιο, το ανθρώπινο δυναμικό και θα φιλοξενούνται κάτω από την ίδια στέγη.

Δεδομένης της οικονομικής κατάστασης, δύσκολα θα κατάφερνε οποιαδήποτε από τις δύο εταιρείες να επιβιώσει για πολύ μόνη της. Και όπως είπε και ο CEO της Ossa, Oan Gurt, το μόνο που έπρεπε να κάνουν ήταν να βάλουν στην άκρη τους εγωισμούς τους, προκειμένου να δημιουργήσουν μια σταθερή ισπανική κατασκευάστρια μοτοσικλετών.

 

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ