net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Οι θερμοκρασίες στην Ελλάδα μπορούν να φτάσουν ακόμα και σε επίπεδα...ερήμου, το καλοκαίρι! Δείτε μερικές συμβουλές, για μια πιο ασφαλή και ευχάριστη οδήγηση με έντονη ζέστη.

Οδήγηση με έντονη ζέστη

'Αλλο η παραλία, άλλο ο δρόμος! Θεωρητικά, ο ήλιος και η ζέστη είναι οι καλύτεροι σύμμαχοι της μοτοσικλέτας, καθώς ο καλοκαιρινός καιρός σημαίνει ότι ο αναβάτης δεν πρόκειται να κρυώσει ή να βραχεί. Ωστόσο, και η ζέστη θέλει τον κατάλληλο εξοπλισμό, αλλά και ιδιαίτερη προσοχή! Ας δούμε μερικές συμβουλές για μια πιο ευχάριστη και ασφαλέστερη οδήγηση στη ζέστη.

 
Μπορεί οι πρώτοι ανοιξιάτικοι μήνες να είναι οι πιο ξέγνοιαστοι για τους μοτοσικλετιστές, καθώς δεν χρειάζεται να ανησυχούν για το κρύο και τη βροχή, όσο όμως ο καιρός γίνεται πιο καλοκαιρινός, η κατάσταση ξεκινά σιγά-σιγά να καταντά σχεδόν ανυπόφορη. Ο ζεστός καιρός είναι σύμμαχος του μοτοσικλετιστή, ωστόσο ο καύσωνας είναι όχι μόνο ενοχλητικός, αλλά και επικίνδυνος. 

Εκτός από το προφανές της έλλειψης συγκέντρωσης, εξαιτίας των υψηλών θερμοκρασιών, η ζέστη μπορεί να προκαλέσει πολλά προβλήματα στο μοτοσικλετιστή, ο οποίος βρίσκεται και πάλι εκτεθειμένος στα καιρικά φαινόμενα. Ωστόσο, παρά τη ζέστη, κάθε αναβάτης οφείλει σε κάθε περίπτωση να είναι εξοπλισμένος για την ασφάλειά του. Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία να κυκλοφορεί χωρίς κράνος, ενώ υπάρχουν και διάτρητα ρούχα (αλλά με όλα τους τα προστατευτικά) που τον ανακουφίζουν από τη ζέστη. 

1. Φροντίστε να φοράτε κράνος με καλό σύστημα εξαερισμού, ώστε να μη… βράσει το κεφάλι σας. Η λύση του να έχετε απλά ανοιχτή τη ζελατίνα, θα επιφέρει μεγαλύτερη ταλαιπωρία σε περίπτωση που η ατμόσφαιρα είναι ζεστή και ξηρή.

2. Σε περίπτωση που νιώσετε αδιαθεσία λόγω ζέστης, κάντε άμεσα μια στάση και βγάλτε το κράνος σας, μέχρι να νιώσετε καλύτερα.

3. Ειδικά μέσα στην πόλη, δεν είναι απαραίτητο να φοράτε ψηλές μπότες. Υπάρχουν δεκάδες μοντέλα από κοντά μποτάκια στο εμπόριο. 

4. Ποτέ μην οδηγείτε με κοντομάνικο ή βερμούδα. Εκτός από τα προφανή μειονεκτήματα σε περίπτωση πτώσης, η μακρά έκθεση του γυμνού δέρματος στον ήλιο μπορεί να προκαλέσει αφυδάτωση ή και εγκαύματα! 

5. Προμηθευτείτε μια φιμέ ή μαύρη ζελατίνα ή ένα ζευγάρι μαύρα γυαλιά για την οδήγηση στον ήλιο. Προσοχή: αν φοράτε μαύρη ζελατίνα και υπάρχει περίπτωση να κινηθείτε και βράδυ, πάρτε μαζί σας και τη διαφανή!

 

COOL NEWS - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ