net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

To νέο TVS Akula 310

TVS Akula 310

To TVS Akula 310 έκανε το παγκόσμιο ντεμπούτο του στο Auto Expo 2016. Μετά από ένα χρόνο, το μοντέλο είναι έτοιμο να βγει στην αγορά  της Ινδίας. Το μυστικό της κατασκευής της κρύβεται σε άλλη εταιρεία μοτοσυκλετών.

 
Στο Auto Expo 2016 παρουσιάστηκε για πρώτη φορά από τη TVS, το μοντέλο Akula 310. «Akula» στα ρωσικά σημαίνει καρχαρίας και πρόκειται για ένα πρότζεκτ, που βασίζεται στη μοτοσυκλέτα BMW G310R και η οποία κατασκευάστηκε τον Νοέμβριο του 2015.

Η παραγωγή του TVS Akula, το οποίο μεταγενέστερα είναι πιθανό να μετονομαστεί σε TVS Apache RTR 300, έχει πάρει το δρόμο των δοκιμών. Η εταιρεία επιδιώκει να παρουσιάσει τη μοτοσυκλέτα στην αγορά της Ινδίας τον ερχόμενο Ιούλιο. Από τη στιγμή που θα ξεκινήσει, πρόκειται να ανταγωνιστεί νέα μοντέλα όπως τα KTM Duke 250, Mahindra Mojo, και Honda CBR250RR. Η τιμή  στην Ινδία αναμένεται να ξεκινήσει από 2.200 ευρώ.

Ο συνολικός σχεδιασμός του TVS Apache 300 έχει εμπνευστεί από σπορ μοτοσυκλέτες της BMW. Μερικά από τα χαρακτηριστικά/highlights του Akula είναι τα φρένα Bybre (το μπροστινό είναι τετραπίστονο, 300 χιλ.), Continental ABS, αναρτήσεις KYB και ECU από την εταιρεία Magneti Marelli.

Το μοντέλο TVS, που παρουσιάστηκε στο Auto Expo, είχε πολλά μέρη φτιαγμένα από ανθρακονήματα.  Αυτό έγινε ώστε η μοτοσυκλέτα να κρατήσει το βάρος της στο ελάχιστο, αφού προοριζόταν για αγώνες. Δεν υπήρχαν, όμως, σχέδια για την παραγωγή του Akula 310 με φέρινγκ από ανθρακονήματα, καθώς αυτό θα αυξήσει την τιμή του σημαντικά.

Η ανταπόκριση, που πήρε η εταιρεία στο Auto Expo για το Akula με αυτό το φέρινγκ, ήταν μεγάλη και πρωτοφανής. Κατά συνέπεια, η TVS αποφάσισε να βγάλει στην παραγωγή το μοντέλο, κρατώντας το 75% αυτού του φέρινγκ.

Το TVS Akula 310 τροφοδοτείται από ένα μονοκύλινδρο, υγρόψυκτο κινητήρα FI 313 κ.εκ. που αποδίδει 33.5 ίππους και 2,8 κιλά ροπής. Αυτός ο κινητήρας συνδυάζεται με ένα κιβώτιο 6 ταχυτήτων και ισχυρίζεται ότι διανύει απόσταση άνω των 33χλμ/λίτρο.
 

 

SCOOP - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ