net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Αναλυτικά, οι μετρήσεις που κατέγραψε το σύστημα επόπτευσης της Alpinestars, στην στολή του Baz.

Τα data της πτώσης του Baz

H Alpinestars η οποία είναι ο "χορηγός ασφαλείας" του Loris Baz, έδωσε στην δημοσιότητα τα στοιχεία από την πτώση του Γάλλου αναβάτη, που στάθηκε πάρα πολύ τυχερός, αφού οι τιμές g ξεπέρασαν το όριο της θανατηφόρας σύγκρουσης.

 
Η συλλογή αυτών των στοιχείων ήταν δυνατή, μέσω του συστήματος πλήρης εποπτείας και καταγραφής  σε πραγματικό χρόνο, που  αποτελεί μέρος του δερμάτινης στολής του αναβάτη. 

Σύμφωνα λοιπόν με αυτά τα στοιχεία, επιβεβαιώνεται ότι ο Baz έπεσε ενώ κινούταν με 290 χλμ. / ώρα στην μεγάλη ευθεία της Sepang. Η συνολική διάρκεια από την διάρρηξη του ελαστικού, μέχρι και την ολοκλήρωση της ολίσθησης του σώματος του Baz, διήρκησε περισσότερο από δεκατέσσερα δευτερόλεπτα.

 Ο Baz έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας στα 6 δευτερόλεπτα μετά την διάρρηξη του ελαστικού και έφυγε πάνω από αυτή λίγο πριν τα 8 δευτερόλεπτα, όπου και ενεργοποιήθηκε ο αερόσακος προστασίας. 
Αμέσως μετά, η επαφή με την άσφαλτο της πίστας, έγινε με τον αριστερό ώμο του αναβάτη, στον οποίο και ασκήθηκε πίεση της τάξεως των 29,9g! Υπενθυμίζουμε ότι το μέγιστο των g που δέχεται ένας πιλότος μαχητικού είναι 9g, ενώ το όριο του οποίου η υπέρβαση  μπορεί να προκαλέσει θάνατο,  είναι τα 25g! 

O Baz ολίσθησε στην πίστα για περισσότερο από 6 δευτερόλεπτα μέχρι που να σταματήσει -και ως εκ θαύματος-  να σηκωθεί ελαφρά ζαλισμένος και με μια ελαφριά κάκωση στον αγκώνα. 

Όλα αυτά, είναι μια απόδειξη του πόσο έχει εξελιχθεί ο προστατευτικός εξοπλισμός στις ημέρες μας αλλά και μια βροντώδης υπενθύμιση του πόσο ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟΣ είναι, για όλους τους δικυκλιστές. 
  

 

MOTOGP - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ