net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Ο Moin Khan δεν εγκατέλειψε το όνειρο του ούτε μετά το σοβαρό ατύχημα

Ταξίδι στην Λαχόρη

O Moin Khan ταξίδεψε από το Σαν Φρανσίσκο στο Πακιστάν για καλό σκοπό. Παρά τις αντιξοότητες που συνάντησε μετά από ένα σοβαρό ατύχημα, δεν σταμάτησε αλλά συνέχισε για να διδάξει σε γυναίκες να οδηγούν μοτοσυκλέτα.

 
O Moin Khan είναι ένας νέος που για δύο χρόνια, έκανε τρεις διαφορετικές δουλειές και δούλευε 10-12 ώρες την ημέρα. Για να καταφέρει να μαζέψει χρήματα για το ταξίδι του, έτρωγε ρύζι με κέτσαπ για μέρες ολόκληρες. Αυτός ο «τρελός» μοτοσυκλετιστής ταξίδεψε από το Σαν Φρανσίσκο μέχρι την Λαχόρη πάνω σε ένα CBR 600. Στο ταξίδι του δεν χρησιμοποίησε GPS ή χάρτες, με αποτέλεσμα να χάνει το δρόμο του, αρκετές φορές την ημέρα, σε ένα ταξίδι που ήταν ο συνδυασμός της αγάπης του για τις μοτοσυκλέτες αλλά και για την χώρα του.

Ο σκοπός του ταξιδιού του ήταν σαφής από την αρχή, να ενημερώνει όσους ανθρώπους συναντάει ότι είναι Πακιστανός και μουσουλμάνος και ταξιδεύει με τη μοτοσυκλέτα του για να γνωρίσει τον κόσμο και ενάντια στην προκατάληψη που κυριαρχεί δεν κατασκευάζει βόμβες.

Στο απίστευτο ταξίδι του, αντιμετώπισε μεγάλες δυσκολίες μετά από μία μετωπική σύγκρουση, αποτέλεσμα της οποίας ήταν τραύματα σε όλο του το σώμα. Εκείνη τη στιγμή το όνειρο του έμοιαζε να γκρεμίζεται, όμως ο κόσμος τον υποστήριξε να ολοκληρώσει το ταξίδι του.

Μόλις επέστρεψε στην πατρίδα του, το ανήσυχο πνεύμα του τον ώθησε να ξεκινήσει και πάλι ένα ταξίδι εξερεύνησης πάνω σε ένα κίτρινο scooter, αυτή τη φορά με κατεύθυνση τον βορρά της χώρας του. Πάνω στο κράνος του αναγραφόταν ο σκοπός του, που ήταν να διδάξει οδήγηση μοτοσυκλέτας στις γυναίκες της χώρας του, ώστε να μπορούν και αυτές να κάνουν ότι ο ίδιος και έτσι να γευτούν τη μοναδική αίσθηση ελευθερίας που προσφέρουν οι δύο τροχοί.
Όμως ο Moin δεν σταμάτησε εκεί, ίδρυσε ένα σχολείο όπου τα κορίτσια μπορούσαν να μάθουν να οδηγούν μοτοσυκλέτα.
 

 

COOL NEWS - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ