net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Τι θα γίνει με τα ενδιάμεσα ελαστικά;

Τέλος τα ενδιάμεσα ελαστικά;

Συζητήσεις γίνονται μεταξύ της Michelin, αναβατών και κατασκευαστών σχετικά με το αν τα ενδιάμεσα ελαστικά θα παραμείνουν σε χρήση το 2017 ή θα καταργηθούν!

 
Έντονα συζητείται το ζήτημα των ενδιάμεσων ελαστικών της Michelin, για τα Moto GP. Η τρίτη αυτή επιλογή ελαστικού ήταν κάτι που η γαλλική εταιρεία έφερε ως νεωτερισμό στον χώρο, καθώς η Bridgestone παρείχε μόνο slicks και βρόχινα ελαστικά, μέχρι τώρα, στους αναβάτες και στις ομάδες.
 
Ωστόσο, η απόδοση των ενδιάμεσων ελαστικών είναι βέλτιστη σε λίγες μόνο συνθήκες, για παράδειγμα αν επικρατήσουν μικτές συνθήκες κατά την διάρκεια ελεύθερων ή κατατακτήριων δοκιμών… Για αυτό τον λόγο, έχουν ξεκινήσει κάποιες συζητήσεις, σχετικά με τον αν ο τρίτος τύπος ελαστικού θα παραμείνει στους αγώνες, το 2017.

Οι αναβάτες φαίνεται να είναι διχασμένοι για το θέμα αυτό. Για παράδειγμα, οι Marc Marquez και Valentino Rossi πιστεύουν ότι τα ενδιάμεσα ελαστικά δεν έχουν ισχυρό λόγο ύπαρξης, με δηλώσεις τους. Ο πρωταθλητής Marquez πολύ χαρακτηριστικά έχει πει ότι, για την ομάδα του, τα ενδιάμεσα ελαστικά δεν είναι καν επιλογή, ενώ ο Rossi υποστηρίζει ότι «έχουν πολύ μικρό περιθώριο λειτουργίας και δεν παρουσιάζουν μεγάλες διαφορές»

Από την άλλη, αναβάτες όπως ο Jorge Lorenzo και ο Andrea Dovizioso ισχυρίζονται ότι τα ενδιάμεσα ελαστικά πρέπει να παραμείνουν. Ο Dovizioso έχει πει συγκεκριμένα ότι τα ενδιάμεσα ελαστικά είναι πιο ασφαλή σε μικτές συνθήκες και ειδικότερα σε χαμηλές θερμοκρασίες. Ακριβώς στα επιχειρήματα του Ιταλού συμφωνεί και ο Jorge Lorenzo.

Μένει να δούμε μόνο, ποια θα είναι η τελική απόφαση. Εσείς τι πιστεύετε;  
 

 

MOTOGP - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ