net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Γυμνό Roadster με 201 άλογα; Σούπερ.

Το σχήμα των μοτοσικλετών του μέλλοντος.

Το μόνο ζήτημα είναι να βρεθούν μπαταρίες τόσο μικρές και τόσο ισχυρές.

Μεγάλος αποθηκευτικός χώρος στο κέντρο, για πρακτικότητα 201 ίππων.

Tesla Model M Concept

To Model M δεν υπάρχει, είναι ένα concept που γεννήθηκε στο μυαλό ενός σχεδιαστή και απεικονίζει τη μοτοσικλέτα που θα ήθελε να δει από την Tesla Motors. Αν ακούτε κύριε Elon Musk, φτιάξτε το!

 
Για τον Jans Shlapins το τρισδιάστατο σχέδιο είναι η δουλειά του. Είναι παράλληλα και η διασκέδασή του, οπότε κάθεται και σχεδιάζει αυτά που θα ήθελε ο ίδιος να δει - αντί για αυτά που ζητούν οι πελάτες του.
Το Model M Concept αναπαριστά τη μοτοσικλέτα που θα ήθελε να δει από την Tesla Motors, μάλλον την πιο πετυχημένη κατασκευάστρια ηλεκτρικών αυτοκινήτων στον κόσμο.

Το Model M, όπως το οραματίζεται ο Shlapins θα κινείται από το ηλεκτρικό μοτέρ 150 kW (201 hp) της Tesla. Στο σχέδιο οι μπαταρίες θα είναι τοποθετημένες πολύ χαμηλά στο πλαίσιο, εξυπηρετώντας δύο σκοπούς: Αφενός θα φέρνουν χαμηλά το κέντρο βάρους, αφετέρου θα αφήνουν χώρο για ένα "πορτ μπαγκάζ" σοβαρότατου μεγέθους στο κέντρο της μοτοσικλέτας.

Ο ηλεκτρικός κινητήρας μπορείς πολύ εύκολα να ρυθμίζεται με μια κεντρική ηλεκτρονική διαχείριση σε τέσσερα επίπεδα λειτουργίας: Race, Cruise, Standard και Eco. Φανταζόμαστε πως είναι μάλλον ξεκάθαρο τι κάνει το καθένα.

Το concept του Αυστραλού σχεδιαστή είναι τόσο μακριά στην υλοποίησή του όσο και κοντά. Μπορεί η Tesla να μην έχει το παραμικρό ενδιαφέρον στην κατασκευή μοτοσικλετών - ο εκκεντρικός ζάμπλουτος ιδιοκτήτης της, Elon Musk, έχει ήδη αρχίσει να ασχολείται με το επόμενο σχέδιό του SpaceX που είναι η παραγωγή εξοπλισμού για την κατάκτηση του διαστήματος - αλλά πανίσχυρα ηλεκτρικά μοτέρ υπάρχουν.

 

CONCEPT - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ