net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Ducati Sixty2

7.900 ευρώ
Ο Βενιαμίν της γκάμας των Scrambler παρουσιάστηκε με στόχο να «αρέσει» στο νεανικό κοινό της street κουλτούρας του skate και της… sea κουλτούρας του surf.  Αυτά τα λέει η Ducati, ωστόσο παρά το γεγονός ότι  με τα σανίδια (βρεγμένα ή με ρόδες) δεν έχουμε καμία σχέση,
άρεσε πολύ και σε εμάς! Ξεχωριστή ρετρό σχεδίαση, που βασίζεται στην σχεδιαστική ταυτότητα των πάλαι ποτέ ομώνυμων (Scrambler) μονοκύλινδρων μοντέλων, που παρουσιάστηκαν στις Η.Π.Α. την δεκαετία του 60. Εμφανισιακά, το Sixty2 δεν ξεφεύγει από την πεπατημένη των μεγάλων αδερφών μοντέλων αλλά είναι πιο λιτό και απέριττο σε σχέση με αυτά. Το πλαίσιο δεν αλλάζει σε σχέση με τα «μεγάλα» Scrambler, πρόκειται λοιπόν για ένα ατσάλινο χωροδικτύωμα, κατασκευασμένο από σωλήνες κυκλικής διατομής. Τα ψαλίδι είναι όμως διαφορετικό, με το ατσάλι να έχει αντικαταστήσει το αλουμίνιο  που συναντάμε στα 800άρια.Μπροστά, έχει τοποθετηθεί μια –χωρίς ρυθμίσεις- συμβατική μονάδα πιρουνιού της Showa, διαμέτρου 41 χλστ. και διαδρομής 150 χλστ, ενώ πίσω, συναντάμε ρυθμιζόμενο ως προς την προφόρτιση του ελατηρίου μονό αμορτισέρ της Kayaba, διαδρομής 150 χλστ. Στα φρένα,  δίσκος διαμέτρου 320 χλστ., συνεργαζόμενος με διπίστονη δαγκάνα ,αποτελούν το σύστημα πέδησης μπροστά και πίσω, η εικόνα ολοκληρώνεται με μονό δίσκο διαμέτρου 245 χλστ. και μονοπίστονη δαγκάνα, με το ABS να είναι standard στην μοτοσικλέτα. Οι έχοντες καλή μνήμη, θα θυμούνται ότι  δεν είναι η πρώτη φορά που χρησιμοποιείται ο ελάσσων κυβισμός των 400 κ.εκ. από την ιταλική εταιρεία (στην νεότερη ιστορία της), καθότι στο παρελθόν, είχε παρουσιάσει εκδόσεις των μοντέλων SS και Monster αυτής της χωρητικότητας. Ο αερόψυκτος L2 λοιπόν, σε αυτή την έκδοση χωρητικότητας 399 κ.εκ., αποδίδει 41 ίππους στις 8.750 σ.α.λ και ροπή 3,5 kg-m στις 8.000 σ.α.λ. ενώ συμμορφώνεται –φυσικά- με τις προδιαγραφές Euro4. 
Διανύοντας μόλις λίγες δεκάδες μέτρα με το Sixty2, το «πιάνεις το νόημα»: Αλλάζει κατεύθυνση για πλάκα, η αίσθηση είναι αέρινη και το τεράστιο τιμόνι  με τους μοχλούς που προσφέρει, ενισχύει ακόμη περισσότερο αυτή την ιδιότητα. Το Sixty2 ελίσσεται με χαρακτηριστική ευκολία στην πόλη και το μόνο που χρειάζεται προσοχή είναι το φαρδύ τιμόνι. Όταν το συνηθίσει κανείς, μπορεί να εξαπολύσει άτακτη… επίθεση στην κίνηση και την προσδιορίζουμε ως άτακτη, ακριβώς γιατί ο «χύμα» χαρακτήρας του Sixty2 επιβάλει κάτι τέτοιο!  Οι αναρτήσεις είναι σεταρισμένες σαφώς προς το μαλακό / αργό και έτσι επιτρέπουν προοδευτικά πλασαρίσματα στις στροφές, ενώ τα MT60 RS ελαστικά της Pirelli δεν έχουν αποκτήσει τυχαία την φήμη που τα συνοδεύει και προσφέρουν απίστευτο κράτημα, ακόμα και στους καλοκαιρινά σκονισμένους και κακούς (αυτό είναι all season χαρακτηριστικό) δρόμους που αποτελούν την πλειοψηφία στην χώρα μας. Μαζί με τα φρένα που είναι αποτελεσματικότατα για τις ταχύτητες και το βάρος του Sixty2, το συνολικό «πακέτο» είναι πολύ διασκεδαστικό, απόδειξη του ότι δεν χρειάζεται κανείς ένα σκασμό άλογα και την τελευταία λέξη της τεχνολογίας για να έχουν ενδιαφέρον οι διαδρομές του. Super επιλογή για την πόλη λοιπόν το Sixty2 με ένα όμως σημαντικό θέμα… την τιμή του.

Τεχνικά xαρακτηριστικά

Κινητήρας   
Τύπος  4Τ, 2Κ, Α/Ψ, 4β 
Κυβισμός (κ.εκ.)  399
Διάμετρος Χ Διαδρομή (χλστ.) 72Χ49
Συμπίεση (:1) 10,7
Ισχύς (ίπποι / σ.α.λ.)  41/8.750
Ροπή (kg-m/σ.α.λ.)  3,5/8.000
Τροφοδοσία  Ψεκασμός
Χωρητικότητα Ρεζερβουάρ (λίτρα)  14
Κατανάλωση (λτ./100χλμ.) 4,5
Τελική ταχύτητα (χλμ./ώρα)  160+
Πλαίσιο - Αναρτήσεις - Φρένα   
Τύπος  Ατσάλινο χωροδικτύωμα 
Αναρτήσεις Ε / Ρυθμίσεις  Συμβατικού πιρούνι Showa, 41 χλστ.
Διαδρομή (χλστ.)  150
Αναρτήσεις Π / Ρυθμίσεις  Αμορτισέρ KYB 
Διαδρομή (χλστ.)  150
Φρένα Ε (χλστ.) Δ/320, διπίστονη δαγκάνα, ABS 
Φρένα Π (χλστ.) Δ/245, μονοπίστονη δαγκάνα, ABS 
Τροχοί - Ελαστικά   
Ελαστικό Ε 110/80-18" Pirelli MT 60 RS 
Ελαστικό Π 160/60-17" Pirelli MT 60RS 
Διαστάσεις / Βάρος   
Μήκος (χλστ.) 2.150
Πλάτος (χλστ.) 860
Μεταξόνιο (χλστ.) 1.460
΄Ύψος σέλας (χλστ.) 790
Βάρος (κιλά)  183
Εξοπλισμός   
ABS / Ρυθμ. Ν/Ο
Τraction Control / Ρυθμ.  Ο
Στροφόμετρο Ν 
Immobilizer  Ν
Yπολογιστής ταξιδιού  Ο
Μερικός χιλιομετρητής  Ν
Ένδειξη βενζίνης  Ν
Δείκτης θερμοκρασίας  Ν
Θερμοκρασία περιβάλλοντος  Ν
Ζελατίνα / Ρυθμ.  Ο
Ρυθμιζόμενες μανέτες Σ/Φ Ο/Ο
Πλάγιο σταντ  Ν
Κεντρικό σταντ  Ο
Χειρολαβές / Σχάρα  Ν/Ο
Ρυθμιζόμενες αναρτησεις Ε/Π  Ο/Ν

 

BEST BUY - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ