net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

H Suzuki εξέρχεται από το καθεστώς προνομίων στα Moto GP, αποκλειστικό έργο του Maverick Vinales.

Τεχνικά προνόμια τέλος!

H εργοστασιακή ομάδα της Suzuki στα Moto GP, λόγω των αποτελεσμάτων του Maverick Vinales, θα χάσει τα προνόμια τα οποία δικαιούταν από τους κανονισμούς, παίζοντας πλέον στο επίπεδο των Honda, Yamaha και Ducati.

 
H τρίτη θέση του Maverick Vinales στον αγώνα της Αυστραλίας σημαίνει ότι η Suzuki πλέον δεν υπάγεται στον κανονισμό των τεχνικών προνομίων στα Moto GP.
 
Για όσους δεν γνωρίζουν, τα τεχνικά προνόμια στα Moto GP σημαίνει ότι ένας κατασκευαστής μπορεί να χρησιμοποιήσει 9 κινητήρες αντί για 7 κατά την διάρκεια της σεζόν, δεν υφίσταται το «πάγωμα» της εξέλιξης στα μοτέρ πριν την αρχή της σεζόν, ενώ δικαιούται απεριόριστες ημέρες ιδιωτικών δοκιμών. Ωστόσο, αυτά τα προνόμια τελειώνουν εάν ο κατασκευαστής συλλέξει 6 πόντους προνομίων.

Οι πόντοι αυτοί, 3 για πρώτη θέση, 2 για 2η και ένας για 3η θέση, κατάφεραν να μαζευτούν από τον Maverick Vinales, λόγω των αποτελεσμάτων του στα Le Mans, Silverstone, Motegi και Phillip Island. Ο Ισπανός αναβάτης έφερε –και μάλιστα, μόνος του- 6 βαθμούς προνομίων στην Suzuki Ecstar και συνεπώς άμεσα η Suzuki φεύγει από το καθεστώς προνομίων και υπάγεται πλέον στους ίδιους περιορισμούς με τις Honda, Yamaha και Ducati!

Αυτό σημαίνει ότι, στην επόμενη σεζόν, οι μόνοι δύο κατασκευαστές που θα έχουν τεχνικά προνόμια θα είναι η Aprilia και η νεοεισερχόμενη KTM. 
 

 

MOTOGP - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ