net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Μετά την ποινή που δέχθηκε στο τέλος της ημέρας ο Coma, ο Despres πήρε την πρώτη θέση στην 11η ειδική.

Η δεύτερη θέση πήγε στον Olivier Pain, κάνοντας έτσι το 1-2 με τον Despres για τη Yamaha.

Σε αυτή την πτώση ο Barreda έσπασε όλο τον εξοπλισμό πλοήγησης του, κατάφερε όμως να τερματίσει τέταρτος!

Εμφανώς συγκινημένος ο Sergio Lafuente, μετά την εγκατάλειψη του, ενώ βρισκόταν 2ος στη γενική των ATV.

Περιπετειώδης αποδείχθηκε η ενδέκατη ειδική για τον Coma, αφού είχε πτώση, πήρε τη νίκη, και μετά την έχασε λόγω ποινής!

Ο Jordi Viladoms συνεχίζει να είναι 3ος στη γενική, με τον Pain να τον κυνηγάει από κοντά.

Θρίαμβος Yamaha την 11η ημέρα!

Μπορεί το αρχικό δελτίο τύπου του Rally Dakar να μίλαγε για νίκη του Marc Coma την 11η μέρα, όμως ο αναβάτης της ΚΤΜ πήρε ποινή 15 λεπτών, κι η ειδική πήγε στον Despres, με 2ο τον Pain!

 
Παρόλο που είχε πτώση στην αρχή της ημέρα, ο Coma έδειξε πως δύσκολα θα χάσει τον φετινό τίτλο, σημειώνοντας τον ταχύτερο χρόνο, κερδίζοντας την 3η νίκη του το 2014. Κερδίζοντας είπαμε; Όχι ακριβώς, καθώς η ποινή -που προστέθηκε αρκετά αργότερα, το βράδυ- για αλλαγή κινητήρα στην μοτοσικλέτα της ΚΤΜ, στέρησε την πρωτιά στον Coma για την ημέρα, φέρνοντας μία ακόμα μεγάλη ανατροπή στα δεδομένα. Η ποινή αυτή των 15 λεπτών σημαίνει πως ο Coma έπεσε στην 10η θέση για την ημέρα, με τους Despres και Pain να κάνουν το 1-2  για τη Yamaha! 

Η 11η ειδική, Antofagasta-El Salvador, ήταν μια ειδική πραγματικό τέρας, με 605 χρονομετρημένα χιλιόμετρα. Στον τερματισμό, και πριν φορτωθεί την ποινή, ο Coma ήταν ταχύτερος από τον δεύτερο Despres για 2 λεπτά και 51 δευτερόλεπτα, με τρίτο τον Olivier Pain που πάλεψε σκληρά με τον Viladoms, κερδίζοντας τον για 30 δευτερόλεπτα. 

Πώς έρχονται τα πράγματα, ε; Δίχως την ποινή, ο Coma θα αύξανε τη διαφορά του από τον Barreda στα 52 λεπτά και 36 δευτερόλεπτα. Όμως, με την ποινή των 15 λεπτών, η διαφορά του Coma από τον δεύτερο Barreda αντί να αυξηθεί μειώθηκε, και μειώθηκε αρκετά! Η διαφορά μεταξύ των 2 βρίσκεται πλέον στα 37 λεπτά και 36 δευτερόλεπτα! Σίγουρα μικρή δεν τη λες, ενώ απομένουν μόνο δύο ακόμα ημέρες για τον τερματισμό. Παρόλα αυτά ο Barreda σίγουρα είδε τις ελπίδες του να αναπτερώνονται.

Μιλώντας για τον Joan Barreda της Honda, ο «Bang-Bang» είχε και εκείνος πτώση, 250 χιλιόμετρα μέσα στην ειδική. Όμως η πτώση αυτή δεν ήταν το ίδιο ανώδυνη με του Coma, καθώς στη μοτοσικλέτα του αναβάτη του HRC έσπασαν όλα τα όργανα πλοήγησης! Έτσι, ο Ισπανός αναγκάστηκε να συνεχίσει δίχως βοηθήματα, γεγονός που κάνει ακόμα πιο σπουδαία την πέμπτη θέση που πήρε για την ημέρα, ενώ ανέβηκε στην τέταρτη, με την ποινή του Coma.

Κι αν οι πρώτες 2 θέσεις παίζονται, έστω και με ελάχιστες πιθανότητες αλλαγής, μεταξύ Coma και Barreda, μεγάλη είναι η μάχη για την τρίτη θέση, μεταξύ Viladoms και Pain, αφού τους χωρίζουν 14 λεπτά.. Δεκαπέντε όμως λεπτά χωρίζουν και τον πέμπτο Rodriguez με τον Pain., και μόλις… ένα λεπτό τον Rodriguez από τον 6ο Despres!

Η Laia Sanz, μετά την καταστροφική 10η ειδική, όπου τερμάτισε 65η λόγω προβλήματος στο συμπλέκτη, είχε μια καλύτερη ημέρα, τερματίζοντας 21η στην 11η ειδική (πήρε και αυτή ποινή καθώς άλλαξε προληπτικά τον κινητήρα της), διατηρώντας την 19η θέση της στη γενική κατάταξη.

Στα ATV είχαμε την εγκατάλειψη του αναβάτη από την Ουρουγουάη Sergio Lafuente, από σπασμένο κινητήρα, μετά από 272 χιλιόμετρα ειδικής. Ο Lafuente ήταν ο μόνος αναβάτης που βρισκόταν κοντά στον πρωτοπόρο, Χιλιανό Ignacio Casale. Πλέον, ο Casale μπορεί να αναπνεύσει, και να χαλαρώσει λίγο το ρυθμό του, καθώς ο επόμενος διώκτης του είναι ο Πολωνός Rafal Sonik, μία ώρα και τέσσερα λεπτά πιο πίσω! 

H 12η ημέρα El Salvador-La Serena, με μήκος 699 χιλιόμετρα, διαθέτει 349 χιλιόμετρα ειδικής, με τα τελευταία 150 να γίνονται σε αμμόλοφους.


 

DAKAR - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ