net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Και οι ξυλοκόποι έχουν ψυχή και η BMW Motorcycles of Oregon δείχνει να το συμμερίζεται αυτό!

Αν εξαιρέσουμε τη μοτοσικλέτα το όλο concept κόστισε μόλις 200 δολάρια χάρη και στις δωρεές φίλων.

Το logger bike μοιάζει με μια μοτοσικλέτα που θα έκανε θραύση και στην ελληνική ύπαιθρο.

To R 1150 GS του ξυλοκόπου!

Συνήθως στις εκθέσεις και διαγωνισμούς custom μοτοσικλετών βλέπουμε εντυπωσιακές κατασκευές βασισμένες σε μοτίβα streetfighter, café racer, race replica, chopper κ.ο.κ. Κάποιοι στο Όρεγκον βέβαια έχουν άλλη άποψη.

 
Το δυτικό Όρεγκον είναι αυτό που οι Αμερικανοί αποκαλούν «timber country», υλοτομική περιοχή. Έτσι, καθώς πλησίαζε η ώρα για την τοπική έκθεση The One Motorcycle Show οι άνθρωποι της BMW Motorcycles of West Oregon προβληματίζονταν πάνω στο τί μοτοσικλέτα θα ετοίμαζαν επί τη ευκαιρία. Ώσπου έπεσε στο τραπέζι μια ιδέα που θα τους έκανε να ξεχωρίζουν.

Το δημιούργημά τους δεν είναι πανάκριβο, δε μοιάζει να έχει σχεδιαστεί από πρωτοπόρους του σουρεαλισμού, αλλά δε μοιάζει και με οτιδήποτε άλλο θα δει κανείς σε μια τυπική έκθεση. Καλωσορίζουμε το Logger Bike, μια ιδέα που γεννήθηκε στο μυαλό του υπεύθυνου ανταλλακτικών της εταιρείας, Kary Krahel. Έχοντας οικογενειακή οικειότητα με τον χώρο της υλοτομίας, σκέφτηκε πως στις αποθήκες τους υπήρχε ένα παρατημένο 1150 GS του 1995, πάνω στο οποίο θα μπορούσαν να χτίσουν μια μοτοσικλέτα-εργαλείο για τον σύγχρονο ξυλοκόπο.

Κάπως έτσι ξεκίνησαν να συγκεντρώνουν υλικά που θα ήταν χρήσιμα και λειτουργικά, τα περισσότερα από αυτά ως δωρεές από γνωστούς και φίλους. Εν τέλει το Logger Bike φτιάχτηκε με βάση το επισκευασμένο 1150 GS που ήταν ήδη στην αποθήκη, με ένα βάψιμο στο κίτρινο της Caterpillar στο ρεζερβουάρ και φόρτωμα του εξοπλισμού. Αυτός περιλαμβάνει φυσικά ένα αλυσοπρίονο με την custom κατασκευασμένη στο χέρι βάση του, ασύρματο CB, περιστρεφόμενα προβολάκια, ένα καρούλι με συρματόσχοινο και εργάτη για να τραβά βαριά φορτία (βλέπε ξυλεία), δύο βαλίτσες τίγκα στα εργαλεία και άφθονα προστατευτικά για να είναι σίγουρος ο ξυλοκόπος πως καμιά πτώση δε θα ακινητοποιήσει τη μοτοσiκλέτα στη μέση του βουνού από μια χαζή ζημιά.

Το όλο εγχείρημα κόστισε μόλις 200 δολάρια επιπλέον της μοτοσικλέτας και είναι απολύτως λειτουργικό. Αν δε μας πιστεύετε, δείτε το επί το έργον στο σχετικό βίντεο. Απολαύστε το επίσης στατικό κατά τη διάρκεια του The One Motorcycle Show.

Για την ιστορία, η πρωτότυπη ιδέα της BMW Motorcycles of West Oregon αποδείχθηκε πετυχημένη, καθώς εν μέσω ενός ωκεανού ρετρολάγνων περίτεχνων κατασκευών, το Logger Bike κέρδισε το έπαθλο Wang Chow. Το οποίο βραβείο δεν έχουμε την παραμικρή ιδέα αν και πόσο σημαντικό μπορεί να είναι, πάντως το γεγονός πως το διαβάζετε εδώ σημαίνει ότι εξασφάλισε αυτό που εξαρχής ήθελαν οι δημιουργοί της μοτοσικλέτας, δημοσιότητα για την εταιρεία τους.

 

BMW - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ