net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Η Ιταλική πίστα απο ψηλά

Το Mugello με αριθμούς

Αυτό το Σαββατοκύριακο οι αγωνιστικές ομάδες του MotoGP θα βρίσκονται στο Mugello για τον έκτο γύρο του πρωταθλήματος. Η Ιταλική πίστα έχει περίοπτη θέση στο καλεντάρι και έχει αγαπηθεί από αγωνιζόμενους, αλλά και θεατές.

 
Βρίσκεται στην Τοσκάνη, 30 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Φλωρεντίας. Είναι μια σύγχρονη πίστα με εξαιρετικές εγκαταστάσεις. Το μήκος της είναι 5.2 χιλιόμετρα, έχει 6 αριστερές και 9 δεξιές στροφές, το πλάτος της είναι 14 μέτρα και η μεγαλύτερη ευθεία έχει μήκος 1141 μέτρα. Ο συνδυασμός αργών και γρήγορων στροφών, μεγάλων ευθειών και στροφών με αρνητική κλίση, κάνουν το  Mugello μια από τις πιο δύσκολες πίστες για αναβάτες και μηχανικούς.

Ας δούμε μερικά ενδιαφέροντα στατιστικά για την Ιταλική πίστα:

- Φέτος είναι η 32η φορά που το Mugello φιλοξενεί αγώνα MotoGP και μάλιστα συνεχόμενα τα τελευταία 27 χρόνια.
-  Η Yamaha είναι η πιο επιτυχημένη ομάδα στην τετράχρονη εποχή των MotoGP στη συγκεκριμένη πίστα. Έχει σημειώσει συνολικά 10 νίκες, 5 συνεχόμενες με τον Valentino Rossi από το 2004 έως το 2008 και άλλες 5 με τον Jorge Lorenzo τις χρονιές 2011, 2012, 2013, 2015 και 2016.
- Η Honda έχει κερδίσει 4 φορές: το 2002 και 2003 με τον Valentino Rossi, το 2010 με τον Dani Pedrosa και το 2014 με τον Marc Marquez.
-  Ο Casey Stoner είναι ο μοναδικός αναβάτης που έχει χαρίσει μια νίκη στην  Ducati το 2009. Από τότε, ο Andrea Iannone είναι ο μόνος αναβάτης που έχει καταφέρει να τερματίσει  μέσα στην πρώτη τριάδα πετυχαίνοντας μια δεύτερη θέση το 2015 και μια τρίτη πέρυσι.
- Το καλύτερο αποτέλεσμα που έχει σημειώσει η Suzuki, στη θητεία της στα MotoGP, είναι δυο πέμπτες θέσεις  με τον John Hopkins το 2007 και τον Loris Capirossi το 2009.
- Ο Valentino Rossi είναι ο πιο επιτυχημένος αναβάτης που έχει περάσει από το Mugello με συνολικά 9 νίκες. Έχει κερδίσει από μια φορά στα 125 και 250 κυβικά και 5 φορές στα   MotoGP.

Πάντα η Ιταλική πίστα προσφέρει σπουδαίο θέαμα και έντονο συναγωνισμό. Με τη μάχη για το πρωτάθλημα να έχει πάρει φωτιά, όλοι οι αναβάτες θα προσπαθήσουν για το καλύτερο. Περιμένουμε τα αποτελέσματα.

 

MOTOGP - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ