net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Ιπτάμενη μοτοσυκλέτα

Το μέλλον είναι εδώ

Η εταιρία Hoversurf κατασκεύασε μια ιπτάμενη μοτοσυκλέτα η οποία μπορεί να πιάσει τα 100 χλμ/ώρα και είναι η πρώτη που παρουσιάζει αυξημένη ευελιξία. Πρόκειται για την εξέλιξη της τεχνολογίας των drone σε συνδυασμό με την ιδέα για μια ιπτάμενη μοτοσυκλέτα.

 
Από τη μια έχουμε την επιστήμη, που ασχολείται με τα χρήσιμα και συναρπαστικά Drones και από την άλλη τις ιδέες επιστημονικής φαντασίας που θέλουν ένα όχημα να μπορεί να πετάξει. Αν συνδυάσουμε και τα δύο, τότε μπορεί να βρεθούμε μπροστά σε μια μοτοσυκλέτα που πετάει, έχοντας κατά το ήμισυ προσαρμοστεί, σύμφωνα με την τεχνολογία των Drone. Ο λόγος είναι το αυξημένο βάρος μιας μοτοσυκλέτας που έπρεπε να τροποποιηθεί και αυτό είναι κάτι που το πέτυχε η εταιρία Hoversurf, με την δημιουργία της, το Scorpion 3. 

Οι έλικες του Hoverbike, καθιστούν το όχημα αποτελεσματικό στις κινήσεις του. Το μικρό μέγεθος σημαίνει ότι μπορεί να αιωρείται στη θέση του και να αλλάξει κατεύθυνση με μεγάλη ακρίβεια και σταθερότητα, φτάνοντας τη μέγιστη ταχύτητα των 100 χλμ/ώρα. Η διαφορά με ένα κανονικό Drone, είναι ότι οδηγείται κατευθείαν από πάνω, καθισμένος στη σέλα και μπορεί ο αναβάτης να το κατευθύνει, χρησιμοποιώντας ένα ζευγάρι μοχλών κάτι παρόμοιο με τον έλεγχο ενός μη επανδρωμένου αεροσκάφους.  

Η εταιρεία αναφέρει, ότι έχει αφιερώσει πολλούς πόρους και προσπάθεια, στην ανάπτυξη αυτού του πρώτου πρωτοτύπου, με τη μορφή μιας συμπαγούς off-road μοτοσικλέτας που συνδυάζεται με ιπτάμενες  ιδιότητες που τόνισε την ταχύτητα και την ευελιξία. Για αυτή  την κατασκευή, έχουν υποβάλει αίτηση μηχανικής γνώσης στην πολιτική αεροπορία, με σκοπό την παροχή ενός οχήματος που μπορεί να κινείται με φυσικότητα στον αέρα. Σύμφωνα με την εταιρία, έχουν δημιουργήσει ένα ασφαλές μέσο με ένα σύστημα ελέγχου, που είναι η εξέλιξη της τεχνολογίας . Κανείς δεν γνωρίζει, εάν ένα τέτοιο μέσο θα βγει στην γραμμή παραγωγής.

 

COOL NEWS - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ