net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Πολύ δύσκολη η συνέχεια για τον Paulo Goncalves και την Honda του. "Δεν έχουν χαθεί όλα" υποστηρίζει ο ίδιος αλλά και η Honda, που ούτε καν σκέφτεται το ενδεχόμενο εγκατάλειψης.

Toby Price... πυρίμαχος!

Mε τις θερμοκρασίες να φθάνουν κατά τόπους του 45 βαθμούς κελσίου, η ένατη ημέρα του Dakar ήταν εξαντλητική για τους αναβάτες. Σε αυτές τις συνθήκες νικητής αναδείχθηκε και πάλι ο Toby Price, ο οποίος φαντάζει πλέον ως το αδιαφιλονίκητο φαβορί του αγώνα.

 
Η αφόρητη ζέστη οδήγησε τους διοργανωτές στην απόφαση να μικρύνουν την διαδρομή η οποία αποτελούσε την αρχή της δεύτερης υπερμαραθώνιας του φετινού Dakar,  προφυλάσσοντας τους αναβάτες από την αφυδάτωση και την εξάντληση. 

Price και Goncalves ξεκίνησαν με τον γνωστό τους πολύ γρήγορο ρυθμό από την αρχή και ο Πορτογάλος με την Honda έδειχνε ότι μπορεί να "κοντράρει" τον Αυστραλό με το KTM, ωστόσο πολύ σύντομα οι χρόνοι του μειώθηκαν δραστικά εξαιτίας ενός μηχανολογικού προβλήματος. Συγκεκριμένα, μετά το πρώτο σημείο ελέγχου, ο Goncalves αντιμετώπισε μεγάλο πρόβλημα, λόγω του ότι ένα κομμάτι ξύλου τρύπησε το ψυγείο της μοτοσικλέτας του, με αποτέλεσμα να χάσει μεγάλη ποσότητα ψυκτικού υγρού

Δεδομένου του ότι η έξωθεν βοήθεια απαγορεύεται στις υπερμαραθώνιες του Dakar, όλα έδειχνα ότι ο αγώνες είχε τελειώσει οριστικά για τον Goncalves, o οποίος με την βοήθεια του teammate του Paolo Ceci, έφτασε στο δεύτερο σημείο ελέγχου με πολύ μεγάλη καθυστέρηση. Στάθηκε τυχερός μέσα στην ατυχία του όμως, καθότι οι διοργανωτές διέκοψαν τον αγώνα στο Control Point 2, οπότε μπορεί να έχασε πολύτιμο χρόνο αλλά όχι σε σημείο τέτοιο που να εξαλείφει οποιαδήποτε ελπίδα για την συνέχεια.

O Goncalves με την συνδρομή του Ceci θα προσπαθήσουν να επισκευάσουν μόνοι τους την ζημιά, αφού όπως είπαμε απαγορεύεται στις υπερμαραθώνιες η βοήθεια από τις ομάδες υποστήριξης, ευελπιστώντας ότι το Honda θα είναι σε θέση να συνεχίσει και να βγάλει το Stage 10, το δεύτερο δηλαδή μισό της υπερμαραθώνιας. 

Με τον Goncalves εκτός χρόνου, οι θέσεις 2 έως 6 κατελήφθησαν από αναβάτες που έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε φέτος μέσα στην πρώτη εξάδα.

Ο Αργεντίνος Kevin Banavides κράτησε την σημαία της Honda ψηλά τερματίζοντας δεύτερος και αν ο Goncalves δεν καταφέρει να επανακάμψει, θα είναι ο αναβάτης που θα σηκώσει το βάρος της εκπροσώπησης του Big-H για το υπόλοιπο του αγώνα.

Τρίτος ο Σλοβάκος Stefan Svitko με KTM, που με την σταθερή του απόδοση ανέβηκε και στην δεύτερη θέση της γενικής, στα 25 περίπου λεπτά πίσω από τον Toby Price. O Pablo Quantanilla από την Χιλή με Husqvarna  στην τέταρτη θέση του stage, ενώ στην πέμπτη θέση αναρριχήθηκα για πρώτη φορά φέτος, αναβάτης από τις ΗΠΑ, ο Ricy Brabec, με Honda. Την εξάδα συμπλήρωσε ο Antoine Meo από την Γαλλλία, με KTM. 


Αποτελέσματα ένατου stage:

1. Toby Price (KTM) AUS – 2:24:19
2. Kevin Benavides (Honda) ARG – 2:31:29
3. Stefan Svitko (KTM) SVK – 2:34:52
4. Pablo Quintanilla (Husqvarna) CHL – 2:35:07
5. Ricky Brabec (Honda) USA – 2:35:22
6. Antoine Meo (KTM) FRA – 2:36:12
7. Adrien van Beveren (Yamaha) FRA – 2:38:42
8. Gerard Farres Guell (KTM) ESP – 2:38:57
9. Helder Rodrigues (Yamaha) PRT – 2:40:19
10. Armand Monleon (KTM) ESP – 2:40:57

Κατάταξη γενικής μετά το ένατο stage: 

1. Toby Price (KTM) AUS – 29:53:15
2. Stefan Svitko (KTM) SVK – 30:18:02
3. Pablo Quintanilla (Husqvarna) CHL – 30:25:29
4. Kevin Benavides (Honda) ARG – 30:26:20
5. Antoine Meo (KTM) FRA – 30:33:52
6. Helder Rodrigues (Yamaha) PRT – 30:40:06
7. Gerard Farres Guell (KTM) ESP – 30:45:25
8. Ricky Brabec (Honda) USA – 30:55:57
9. Adrien van Beveren (Yamaha) FRA – 31:01:25
10. Alessandro Botturi (Yamaha) ITA – 31:10:32 

 

DAKAR - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ