net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Συνεχίζει να πυροβολεί από τον γοφό ο "Bang-Bang" Barreda, κάνοντας το 2 στα 3 στις τρεις πρώτες μέρες.

Ο μεγάλος Cyril Despres δείχνει τα δόντια του, ανεβαίνοντας στη 2η θέση της γενικής, τη δύσκολη 3η μέρα.

Τρίτος στη γενική, και μεγάλη ελπίδα της ΚΤΜ, ο Marc Coma.

Η τρίτη μέρα σημαδεύτηκε από την τρανταχτή εγκατάλειψη του Ruben Faria -είναι καλά στην υγεία του.

Απίστευτη, εκπληκτική, φοβερή και τρομερή! Η Laia Sanz βρίσκεται στην 20η θέση της γενικής κατάταξης!

Ο Paulo Goncalves έχασε πάρα πολύ χρόνο, και βγήκε εκτός διεκδίκησης του τίτλου. Κρίμα.

Αρκετά πίσω από τον Barreda, το πρώτο επόμενο Honda είναι του Rodriguez στην 14η θέση.

Εγκατάλειψη είχαμε και για τον Frans Verhoeven, που έπεσε και χτύπησε τον ώμο του.

Με την εγκατάλειψη του φαβορί Patronelli, ο Rafal Sonik με Yamaha πήρε την πρωτιά στη γενική κατάταξη.

Τρανταχτές εγκαταλείψεις και ανατροπές

Ο προπορευόμενος Joan Barreda πήρε την τρίτη ειδική, κάνοντας 2 τις νίκες του στις 3 πρώτες μέρες. Ταυτόχρονα, έδωσε την τρίτη συνεχόμενη νίκη στη Honda.

 
Μετά και την τρίτη μέρα, στη διαδρομή San Rafael-San Juan, ο “Bang-Bang” Barreda προηγείται με περισσότερα από 13 λεπτά προπορείαςαπό τους Despres και Coma που ακολουθούν. Παρόλα αυτά, η τρίτη μέρα σημαδεύτηκε κυρίως από τρανταχτές εγκαταλείψεις, και μεγάλες ανατροπές.

Πέρα από τη νίκη του την τρίτη μέρα, ο προπορευόμενος αναβάτης της Honda έθεσε ένα νέο ρεκόρ. Έγινε ο πρώτος αναβάτης του Rally Dakar που έφτασε σε υψόμετρο 4.300 μέτρων σε μια ειδική! Φανταστείτε τη θέα από το υψόμετρο αυτό, στην οροσειρά των Ανδεων. Ο Barreda ήταν ασταμάτητος στην ειδική των 243 χιλιομέτρων, πιο μικρή από τα αρχικά σχέδια αφού οι διοργανωτές αποφάσισαν τελευταία στιγμή να την περικόψουν για να αποφύγουν κάποια ασταθή εδάφη στο πρώτο μέρος της διαδρομής.

Καθώς την τρίτη μέρα ο Barreda προηγήθηκε με 4.41 λεπτά από τον πολύ ανεβασμένο και δεύτερο πλέον στη γενική κατάταξη Despres (από όγδοο προηγουμένως παρακαλώ), ο Ισπανός αύξησε τη συνολική διαφορά του από το Γάλλο αναβάτη της Yamaha στα 13.04 λεπτά. Τρίτος αναβάτης στην πολύ δύσκολη αυτή μέρα ήταν ο Marc Coma με την ΚΤΜ του, 52 δευτερόλεπτα πίσω από τον Despres. Σημειώστε πως την τρίτη ημέρα είχαμε το πρώτο marathon stage, όπου το βράδυ οι αναβάτες καταλύουν σε ένα απομονωμένο bivouac, δεν έχουν τεχνική βοήθεια και πρέπει μόνοι τους να κάνουν όποια συντήρηση και τεχνικές επισκευές χρειάζεται η μοτοσικλέτα τους. Εδώ ξεχωρίζουν οι άρτια καταρτισμένοι μηχανολογικά αναβάτες.

Κάτω από το βάθρο, στις θέσεις 4 και 5 βρέθηκαν οι Alain Duclos με Sherco και Chaleco Lopez με ΚΤΜ, αναβάτες που έχουν μείνει μεν κάπου 20 λεπτά πίσω από τον Barreda, θεωρητικά δε έχουν ακόμα ελπίδες για τον τίτλο.

Το Rally Dakar την τρίτη μέρα όμως φάνηκε ιδιαίτερα σκληρό για κάποιους άλλους αναβάτες, διαλύοντας ελπίδες και όνειρα. Το όνειρο φαίνεται να τελείωσε για τον μεγάλο Ruben Faria, ο οποίος είχε μια άσχημη πτώση που τον ανάγκασε σε εγκατάλειψη. Τραυματισμό όμως και εγκατάλειψη είχαμε και για τον Frans Verhoeven, που έπεσε και χτύπησε τον ώμο του. Ένα μεγάλο φαβορί για τον τίτλο, ο Paulo Goncalves της Honda, έχασε όποιες ελπίδες είχε για την πρωτιά, όταν κόλλησε σε ένα σημείο, 30χλμ πριν τη γραμμή τερματισμού, χάνοντας πάνω από 2 ώρες σε σχέση με τους πρώτους! Φοβερή όμως ήταν η απογοήτευση για τον πρώτο της δεύτερης μέρας, Sam Sunderland, που τερμάτισε στην... 74η θέση. Σε μία μόλις μέρα ο Βρετανός βρέθηκε από τον Παράδεισο στην Κόλαση! Τέλος, και ο Juan Pedrero της Sherco τα πήγε χάλια, τερματίζοντας 43ος.

Κάποιες ελπίδες διάκρισης έχουν ακόμη οι David Cαsteu (ελπίζει για μια καλή θέση, 22 λεπτά πίσω από τον ηγέτη του αγώνα αυτή τη στιγμή), αλλά και ο Olivier Pain, 36 λεπτά πίσω από τον Barreda Μάλλον όμως θα πρέπει να ξεγράψουμε από τις πρώτες θέσεις τον Helder Rodrigues, που βρίσκεται πάνω από μία ώρα πίσω από τον ομόσταυλο του Barreda.

Η εκπληκτική Laia Sanz, μετά από μεγάλη μέρα, βρέθηκε στην 20η θέση του αγώνα, αφήνοντας πίσω της σχεδόν 100 αντιπάλους! Μπράβο Laia!Ασχετο μεν, αλλά το επίσημο site της Καταλανής έχει δεχθεί επίθεση από χάκερ, και έχει πέσει.

Η διαδρομή της τρίτης μέρας φάνηκε σκληρή και στα ATV, με το μεγάλο φαβορί να εγκαταλείπει άδοξα. Ο Marcos Patronelli, περυσινός νικητής του Dakar αναγκάστηκε να τα παρατήσει, αφού έπαθε αφυδάτωση. Όμως και ο Lucas Boneto κόλλησε 100χλμ. πριν τον τερματισμό. Αυτός που κέρδισε από τις ατυχίες των άλλων ήταν ο Rafal Sonik με Yamaha, που πήρε την ειδική αλλά και την πρωτιά στη γενική κατάταξη.

Σε επίπεδο εταιρειών, χαμένος της τρίτης μέρας ήταν η Honda, αφού δεύτερος αναβάτης του HRC, μετά τον προπορευόμενο Barreda είναι ο Rodriguez, πολύ πίσω, στην... 14η θέση! Αντίθετα, στο top-10 βρίσκουμε 6 ΚΤΜ, αλλά και 2 Yamaha και ένα Sherco. 

Θα κρατήσει ο Barreda την πρωτιά δίχως άλλο αναβάτη Honda κοντά του για υποστήριξη; Θα κάνει την έκπληξη ο υπέρτατος Despres με το Yamaha; Ή μήπως θα είναι ο Coma εκείνος που θα πανηγυρίσει στο τέλος; Βρε, λες να το πάρει ο Duclos με το Sherco; Ακόμα είναι πολύ νωρίς, αφού απομένουν ακόμα 11 ημέρες στον αγώνα, αλλά ήδη τα δεδομένα έχουν ανατραπεί πλήρως.

 

DAKAR - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ