net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

O νέος προσομοιωτής μοτοσυκλέτας της Cruden, B306-HMD

Τρέξε όσο θέλεις!

Ένας νέος προσομοιωτής μοτοσυκλετών εικονικής πραγματικότητας παρουσιάστηκε από την εταιρεία Cruden. Και το όνομα αυτού...B306-HMD!

 
Η εταιρεία Cruden ασχολείται εδώ και αρκετά χρόνια με την κατασκευή προσομοιωτών μοτοσυκλετών επαγγελματικής ποιότητας. Το 2005 έκανε την πρώτη της εμφάνιση στην αγορά κι από τότε οι τεχνικοί της εργάζονται πάνω σε διάφορα λογισμικά για να δημιουργήσουν τον πιο ακριβή προσομοιωτή μοτοσυκλέτας.
 
Οι προσομοιωτές οχημάτων έκαναν την εμφάνισή τους εδώ κι αρκετό καιρό. Το φάσμα των επιλογών είναι μεγάλο. Στην αγορά υπάρχουν από τους (πολύ) βασικούς προσομοιωτές οδήγησης, που χρησιμοποιούνται στα κέντρα οδήγησης για να δοκιμάσουν την ευαισθητοποίηση του νέου οδηγού, μέχρι και τους προσομοιωτές πτήσεων, που χρησιμοποιούν οι πιλότοι εμπορικών και στρατιωτικών αεροσκαφών.
 
Η Cruden αναγνώρισε νωρίς ότι η προσομοίωση μοτοσυκλετών έχει τις δικές της προκλήσεις. Η οδήγηση μιας μοτοσυκλέτας είναι πολύ πιο φυσική από την οδήγηση ενός αυτοκινήτου, καθώς οι αναβάτες μετατοπίζουν το κέντρο ισορροπίας τους. Για παράδειγμα, το γυροσκοπικό φαινόμενο είναι κάτι που δυσκολεύει πολύ τους τεχνικούς στην κατασκευή του προσομοιωτή.
 
Λόγω του μεγάλου οπτικού πεδίου που απαιτείται στα ταξίδια με μοτοσυκλέτες, η εταιρεία αποφάσισε να χρησιμοποιήσει μια οθόνη VR (HMD) για να δώσει απεριόριστο οπτικό πεδίο και να προσφέρει πλήρη συγκέντρωση. Οι τεχνικοί έχουν, επίσης, καταγράψει ένα 3D ήχο Yamaha R6 και Ducati 848 Evo για να δημιουργήσουν μια πιο ρεαλιστική εμπειρία για το δικό τους λογισμικό προσομοίωσης Panthera, το οποίο είναι στενά συνδεδεμένο με την εξέδρα προσομοίωσης και τα ακουστικά VR.
 
 

 

COOL NEWS - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ