net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Η πίσω όψη της μοτοσυκλέτας

Λεπτομέρειες της κατασκευής

Τρελό Ducati Panigale

Δεν χρειάζεται δεύτερη ματιά. Με το που το δεις ή θα το αγαπήσεις ή θα το μισήσεις. Δεν υπάρχουν ενδιάμεσα συναισθήματα για αυτό το δημιούργημα που άλλαξε τελείως τον χαρακτήρα της Ducati Panigale 899.

 
Ανεξάρτητα από το αν μας αρέσει ή όχι, πρέπει να αναγνωρίσουμε τη δουλειά και την τόλμη που έδειξε ο Αυστραλός ιδιοκτήτης για να παρέμβει σε μια ολοκαίνουργια Panigale. Με το που ολοκληρώθηκε το στρώσιμο της μοτοσυκλέτας, μπήκε στο γκαράζ και ξεκίνησε η διαδικασία της μεταμόρφωσης.

Το πρώτο κομμάτι της κατασκευής ήταν ίσως και το πιο εντυπωσιακό. Η μοτοσυκλέτα ¨γδύθηκε¨ εντελώς και άρχισαν οι παρεμβάσεις. Ιδιαίτερη σημασία δόθηκε στο υποπλαίσιο, το οποίο συμβάλει ώστε το πίσω μέρος να είναι το κεντρικό σημείο που διαφοροποιείται η μοτοσυκλέτα από την εργοστασιακή. Ένα σημείο άξιο προσοχής είναι ότι τα καλώδια για τα φώτα λάμπουν δια της απουσίας τους, αφού έχουν ¨κρυφτει¨ μέσα στους σωλήνες του υποπλαισίου.

Σειρά είχε η εξάτμιση της οποίας οι σωληνώσεις βάφτηκαν στο  μπλε  χρώμα της μοτοσυκλέτας και τοποθετήθηκε ένα χειροποίητο τελικό ιδιαίτερης σχεδίασης, του οποίου τα καυσαέρια βγαίνουν αντίθετα από ότι έχουμε συνηθίσει.

Για να μπορέσουν όλα τα εξαρτήματα να τοποθετηθούν σωστά, χρειάστηκαν πολλές εργατοώρες, ώστε να δημιουργηθούν βάσεις όπως αυτή στην οποία είναι τοποθετημένος ο εμπρόσθιος προβολέας Led και είναι από ένα ηχείο της JBL. Τα ηλεκτρονικά ήταν το σημείο, που δυσκολεύτηκε περισσότερο ο δημιουργός, αφού πλέον οι μοτοσυκλέτες αυτής της κατηγορίας είναι εξοπλισμένες με πολλούς αισθητήρες και βοηθήματα όπως traction control κ.α.

Για το τέλος έμειναν οι λεπτομέρειες, όπως η σέλα με ραφές τύπου baseball και η χειροποίητη καρίνα από αλουμίνιο, που προστατεύει την μπαταρία, το abs και ολοκληρώνει το στυλ της μοτοσυκλέτας.

Ο ιδιοκτήτης έβαλε όλη του την αγάπη για να φτιάξει αυτό που ονειρευόταν. Εσείς τελικά αγαπήσατε ή μισήσατε αυτό το Panigale;

 
  • lazaros triumph

    Προφανώς εχει και ενα δεύτερο Panigale στο γκαραζ του ετσι;Αλλιως δεν εξηγειται η σπαταλη αυτη σε χρονο και χρημα σε αυτο το Ιταλικο κοσμημα.Καλα η εξατμιση που κοιταει μπροστα με έστειλε.. Ειμαι πολυ συντηρητικος τελικα...

      1

SPECIAL - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ