net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Το νέο Triumph Thruxton R cafe racer

Triumph Thruxton R

O Wenley Adrew απέδειξε ότι διαθέτει «χρυσά» χέρια με το Triumph Thruxton R, που τροποποίησε. Πρόκειται για ένα μοντέλο που ξεδιπλώνει το δυνατό χαρακτήρα του σε κάθε μπουλόνι.

 
Ο Αυστραλός τεχνίτης έχει αφήσει άθικτα πολλά από τα χαρακτηριστικά του βρετανικού Cafe Racer. Εστίασε κυρίως την προσοχή του στη σέλα, θέλοντας έτσι να τονίσει το σπορ χαρακτήρα του Thruxton, όπως ήταν οι πρώτες μοτοσυκλέτες.  
 
Η εταιρεία Dark Arts χρησιμοποίησε χρώματα -εμπνευσμένα από τη Mercedes AMG-  που δίνουν μια ιδιαίτερη αίσθηση της απόχρωσης του γκρι και του κίτρινου. Οι άλλες παρεμβάσεις στο μοντέλο αφορούν την εξάτμιση. Ο εργοστασιακός σωλήνας έχει αντικατασταθεί και πλέον –όπως προστάζει η νέα μόδα- περνάει κάτω από τη σέλα.
 
Εκτός από τις αισθητικές παρεμβάσεις, η Thruxton R είναι ικανή να αποδώσει περισσότερα κιλά ροπής από τον 1200άρη κινητήρα. Η τελευταία αυτή τροποποίηση επηρέασε το φιλτροκούτι. Ο Andrew, όμως, βρήκε λύση, τοποθετώντας ένα κωνικό φίλτρο αέρα που βγαίνει από τα πλάγια κάτω από το ντεπόζιτο.
 
Το κάλυμμα του κινητήρα αντικαταστάθηκε με κατεργασμένα μέρη CNC. Η​​ πίσω ανάρτηση είναι της Ohlins, την ώρα που το μπροστινό πιρούνι παραμένει εργοστασιακό, καθώς αξιολογήθηκε ως ικανοποιητικό για το ύφος της κατασκευής.

Το τελικό αποτέλεσμα δικαιώνει το δημιουργό. Το Triumph Thruxton R αποκτά ακόμη περισσότερη γοητεία, αναβιώνοντας έτσι το στυλ των cafe sport μοτοσυκλετών από τη δεκαετία του `70.

 

TRIUMPH - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ