net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Η συλλεκτική Vincent White Shadow

Vincent White Shadow

Οι διπλές ετήσιες δημοπρασίες Staffordshire της Bonhams πραγματοποιούνται στην Βρετανία με σπάνιες μοτοσυκλέτες να παρελαύνουν. Τη φετινή χρονιά παρουσιάστηκε μια σπάνια Vincent White Shadow, ανεβάζοντας τις τιμές στα ύψη.

 
Τον Οκτώβριο του 2015, στο Bonhams Autumn Staffordshire πωλήθηκαν δυο από τα πιο πολύτιμα μοντέλα στην ιστορία της μοτοσυκλέτας, το Brough Superior 981cc SS100 και η έκδοση του ίδιου μοντέλου, Alpine Grand Sport. Η πρώτη πουλήθηκε για 279.956 ευρώ και το δεύτερο μοντέλο προς 306.950 ευρώ. Φέτος, στη δημοπρασία παρουσιάστηκε ακόμη μια σημαντική μοτοσυκλέτα «project», που άγγιξε τιμή έργου τέχνης.
 
Η Vincent White Shadow αγοράστηκε το 1973, αλλά όταν ο αγοραστής της παντρεύτηκε λίγο αργότερα, την έδωσε στο πατέρα του. Η μοτοσυκλέτα είχε κινητήρα V-twin, χωρητικότητας 1000 κ.εκ.
 
Για να εκτιμήσετε περισσότερο τη σημασία των Vincent White και Black Shadows, στα τέλη της δεκαετίας του `40 η Vincent ήταν ισοδύναμη της Bugatti Veyron. Αυτά τα δυο μοντέλα ήταν τα ταχύτερα οχήματα στην Ευρώπη μέχρι την εμφάνιση της Jaguar XK120.
 
Όταν ο πατέρας του αγοραστή πέθανε το 1975, η μοτοσυκλέτα μπήκε στην αποθήκη, όπου παρέμεινε ανέγγιχτη μέχρι και σήμερα. Μόνο 16 Vincent White Shadows είναι γνωστό ότι υπάρχουν. Το γεγονός αυτό τις καθιστά την πιο σπάνια εκδοχή του δεύτερου πιο επιθυμητού συλλεκτικού μοντέλου μετά το Brough Superior. Πολύ λίγες White Shadows έχουν βγει σε δημοπρασία.
 
Τον Ιανουάριο του 2016, μια άλλη άγνωστη στο παρελθόν White Shadow βγήκε σε δημοπρασία και εκτόξευσε τη τιμή του μοντέλου στα ύψη. Αυτή την εβδομάδα στο Bonhams Spring Staffordshire το μοντέλο εντάχθηκε στις 100 κορυφαίες μοτοσυκλέτες όλων των εποχών. Η Vincent White Shadow πουλήθηκε προς 193.850 ευρώ.
 
 
 

 

COOL NEWS - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ