net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Θα μπορούσαν οι επόμενες αγωνιστικές μοτοσυκλέτες στα WSBK να είναι...κάπως έτσι;

Φωτογραφία από μία αγωνιστική Superbike του παρελθόντος: Δεν υπήρχαν τα πλήρη fairing του σήμερα.

WSBK: Έρχεται κατηγορία naked;

Φήμες υποστηρίζουν ότι μια ακόμη νέα κατηγορία θα κάνει την είσοδό της στο πρωτάθλημα WSBK, στην οποία θα αγωνίζονται… γυμνές μοτοσυκλέτες!

 
Αυτά και αν είναι νέα!...αν και οι δημοσιογράφοι της Ιταλίας υποστηρίζουν ότι παραμένουν ακόμα σε επίπεδο φημών. Σύμφωνα με αυτές τις φήμες λοιπόν, μετά την μείωση της ισχύος, στην αγορά, των μοτοσυκλετών 600 κ.εκ., η Dorna σκέφτεται σοβαρά την εισαγωγή μιας κατηγορίας γυμνών μοτοσυκλετών!
Η πληροφορία έχει προέλευση μια συνέντευξη του Javier Alonso, διευθύνοντα σύμβουλο των Superbikes, ο οποίος δήλωσε τα εξής: «Δεν μπορώ να πω πότε, αλλά σύντομα θα έχουμε μια κατηγορία με γυμνές μοτοσυκλέτες, αντί για τα Supersport. Μπορεί να γίνει στο μέλλον, θα ξεκινήσει σαν μια κατηγορία αντικατάστασης και θα δούμε πως θα εξελιχθεί. Η ανάγκη για αλλαγή πηγάζει από το ότι τα Superbikes είναι ακόμα σημαντικά στην αγορά, ενώ τα 600άρια έχουν σχεδόν εξαφανιστεί.»

Ο Alonso είχε μιλήσει, πριν λίγο καιρό, και για την εισαγωγή της κατηγορίας Supersport 300, γεγονός το οποίο πραγματοποιήθηκε τελικά! Ωστόσο, ο Alonso έχει στοχοποιηθεί από τον διευθυντή της Dorna, Carmelo Ezpeleta, ο οποίος φέρεται να τον έχει απαλλάξει από τα καθήκοντά του και να τον έχει αντικαταστήσει…Για αυτό ο Ιταλικός τύπος θεωρεί ότι οι πληροφορίες δεν πρέπει να ληφθούν ακόμη ως δεδομένα. 

Τι τελικά θα γίνει; Σίγουρα, έχουμε αρκετό καιρό ακόμη! Επιπλέον, θα ήταν ενδιαφέρον να δούμε τι υπόβαθρο κανονισμών θα υπάρχει στην νέα κατηγορία, αλλά και το τι θέση θα έχει στο πρωτάθλημα. Δείτε και μία φωτογραφία από αγώνες του παρελθόντος, όπου οι μοτοσυκλέτες Superbike δεν έφεραν το πλήρε φέρινγκ! Πως σας φαίνεται; 


 

 

SUPERBIKE - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ