net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Wireless ελαστικά για το 2017

Wireless ελαστικά για το 2017

Η εταιρία ελαστικών Michelin και η επίσημη επιτροπή Grand Prix, αποφάσισαν αλλαγές για το MotoGp 2017 που αφορούν την εισαγωγή ασύρματης τεχνολογίας στα ελαστικά.

 
Η νέα αυτή ασύρματη τεχνολογία, εξελίχθηκε με γνώμονα την αξιοπιστία των αγώνων, καθώς θα δώσει τέλος στις αντιπαραθέσεις που πιθανόν να είχαν δημιουργηθεί στο παρελθόν, σχετικά με τους αγώνες που κρίθηκαν κυριολεκτικά στο νήμα του τερματισμού. Θα υπάρχει η δυνατότητα να συλλέγονται πληροφορίες και να προβάλλονται στα τηλεοπτικά μέσα αλλά και στους αγωνοδίκες. 
 
Σύμφωνα με την επιτροπή Grand Prix, θα ενσωματωθεί μια wireless τεχνολογία, που θα στέλνει δεδομένα στην κεντρική μονάδα καταγραφής  της πίστας, μέσω μιας ανανεωμένης έκδοσης λογισμικού. Καμία περαιτέρω πληροφορία , για ένα σύστημα που φαίνεται πως θα είναι περισσότερο εξελιγμένο από το RFID concept που είχε ήδη παρουσιάσει η Michelin. 

Γίνεται εύκολα αντιληπτό, ότι αν εφαρμοστεί τελικά, θα βοηθήσει όλες τις ομάδες, καθώς μέσω της ανάλυσης των συγκριτικών πληροφοριών , θα μπορούν να εφαρμόζουν διαφορετικές στρατηγικές.

Μία ακόμα αλλαγή που αφορά και πάλι τα ελαστικά είναι,  η επιβράβευση των 2 οδηγών που θα προκρίνονται από τα προκριματικά session Q1 και Q2 , με ένα επιπλέον σετ μαλακής γόμας για το session. Το θέμα ήρθε στο φως, μετά από παράπονα των οδηγών για πτώσεις στο δεύτερο προκριματικό, καθώς χρησιμοποιούσαν μεταχειρισμένο ελαστικό. 

 

MOTOGP - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ