Χαοτικός αγώνας Sprint στη Jerez, με ανατροπές μέχρι τέλους!

Χαοτικός αγώνας Sprint στη Jerez, με ανατροπές μέχρι τέλους!

- Τη νίκη πήρε ο Jorge Martin.
- Ο Marc Marquez έπεσε από την πρώτη θέση.
- Αφαιρέθηκε το βάθρο του Quartararo λόγω ποινής για πίεση ελαστικών.

Ήταν ένας αγώνας που τα είχε όλα. Προσπεράσεις, ανατροπές, δράματα και μάχες μέχρι τέλους. Αναφερόμαστε φυσικά στον αγώνα Sprint των MotoGP στη Jerez της Ισπανίας. 
Ο Marc Marquez (Gresini Ducati) είχε την Pole Position, όμως ήταν o Brad Binder (Red Bull KTM) που κατάφερε να στρίψει πρώτος, με τον Jorge Martin (Prima Pramac Ducati) να περνάει και αυτός μπροστά από τον Marquez
O Ισπανός 8 φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής προσπάθησε αμέσως να ανακάμψει και πέρασε τον Binder στο δεύτερο γύρο. Ο Binder προσπάθησε να απαντήσει με μια επιθετική κίνηση, όμως είχε ένα γλίστρημα στην έξοδο και το αποτέλεσμα ήταν ο Alex Marquez (Gresini Ducati) να τους περάσει και τους 2. Τα αδέρφια Marquez έδωσαν μια σύντομη μάχη με τον Marc να αναδεικνύεται νικητής και να αρχίζει να κυνηγάει τον Martin
O αναβάτης της Prima Pramac είχε ανοίξει μια διαφορά 8 δεκάτων, όμως ένα λάθος τον ανάγκασε να ανοίξει τη γραμμή του και ο Marc Marquez έφτασε στην ουρά του και τον πέρασε στην ένατη στροφή. 
Εν τω μεταξύ πιο πίσω, ο Brad Binder ήρθε σε επαφή με τους Marco Bezzecchi (VR46 Ducati) και Francesco Bagnaia (Lenovo Ducati), με αποτελεσμα να πέσει ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής του 2022 και του 2023. 
Τα πράγματα είχαν αρχίσει να ηρεμούν και οι αναβάτες να έχουν τις θέσεις τους, όταν ξαφνικά όλα άλλαξαν. Oι Brad Binder, Alex Marquez και Enea Bastianini (Lenovo Ducati) έπεσαν ταυτόχρονα, μάλλον λόγω υγρασίας που είχε κρατήσει η πίστα στο συγκεκριμένο σημείο. Ελάχιστα μετά, ήταν ο Marc Marquez που έχασε το μπροστινό (σε άλλο σημείο) και έπεσε από την πρώτη θέση, ενώ και ο Maverick Viñales (Aprilia Racing) βρέθηκε στις αμμοπαγίδες της Jerez. Αυτά, έφεραν τα πάνω κάτω στην κατάταξη, με τον Martin να έχει πλέον ένα άνετο προβάδισμα, τον Pedro Acosta (Red Bull GASGAS) να είναι δεύτερος και τον Fabio Quartararo (Monster Energy Yamaha) να είναι τρίτος, έχοντας ξεκινήσει από την 23η θέση!
Οι δύο πρώτοι θα έφταναν άνετα στη γραμμή του τερματισμού, με τον τελευταίο να δέχεται την πίεση του Dani Pedrosa (Red Bull KTM), ο οποίος όμως δεν κατάφερε να τον περάσει και περιορίστηκε στην 4η θέση. Mετά τον τερματισμό όμως, ο Quartararo δέχτηκε ποινή λόγω λάθους πίεσης στα ελαστικά και έτσι αναγκάστηκε να παραχωρήσει την τρίτη θέση στον Pedrosa. Πέμπτoς ήταν ο Franco Morbidelli (Prima Pramac Ducati), μπροστά από τον Raul Fernandez (Trackhouse Racing Aprilia). 
O Marc Marquez είχε ξανανέβει στη μοτοσυκλέτα του και είχε μια επαφή με τον Joan Mir (Repsol Honda) για την οποία αναγκάστηκε να δώσει μια θέση στον αναβάτη που ήταν πίσω του. Τελικά θα τερμάτιζε έβδομος, με τους Augusto Fernandez (Red Bull GASGAS) και Miguel Oliveira (Trackhouse Racing Aprilia) να συμπληρώνουν τις βαθμολογούμενες θέσεις.