net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

1ος γενικής ο Βασίλης Σιαφαρίκας

2ος γενικής ο Αλέξης Ζώρας

3ος γενικής ο Γιάννης Παυλίδης

Χειμωνιάτικο Καλοκαίρι!

Ο 5ος Αγώνας για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Enduro και 2ος για το αντίστοιχο Νοτίου Ελλάδος έγινε στα μέσα Ιούνη στη Ζήρια Κορινθίας από την Μοτολέσχη Ξυλοκάστρου σε συνεργασία με την ΛΕΜ Μεγάρων. Tα τερτίπια του καιρού και οι μάχες των πρωταγωνιστών, έκαναν τον αγώνα συναρπαστικό για θεατές και αγωνιζόμενους.

 
Στην πανέμορφη και ειδυλλιακή, για enduro, τοποθεσία του χιονοδρομικού της Ζήριας είχε στηθεί η αφετηρία, το Park Ferme, αλλά και ειδικές του αγώνα, με τις διαδρομές να απλώνονται στην γύρω περιοχή. O καιρός έδωσε τη δική του νότα περιπέτειας, καθώς από την ζέστη και τον ήλιο περάσαμε σε πυκνή ομίχλη και  βροχή, που έκανε το τερέν ολισθηρό και δύσκολο.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, είχαμε τρομερή μάχη μέχρι την τελευταία στιγμή μεταξύ του Αλέξη Ζώρα και του Βασίλη Σιαφαρίκα, με τον τελευταίο να κερδίζει την τελευταία ειδική και την γενική κατάταξη, για 1,5 δευτερόλεπτο. Ήταν η 4η συνεχόμενη νίκη για τον πολυπρωταθλητή από τα Γρεβενά, που επανέρχεται στη διεκδίκηση του τίτλου, αν και τρία χρόνια πριν,  είχε αποφασίσει να «αποσυρθεί» από το κυνήγι της διάκρισης.

Ο Αλέξης Ζώρας έκανε την καλύτερή του εμφάνιση, κερδίζοντας την πρώτη θέση της κατηγορίας Ε1, αφήνοντας τον Γιάννη Παυλίδη 2ο. Πιο πίσω, την 4άδα συμπλήρωσαν ο Πάνος Κακολύρης, (3ος Ε1) και ο Αρτέμης Σφηναρολάκης(4ος Ε1) που διαρκώς βελτιώνεται, αλλά, δυστυχώς, δεν έχει καταφέρει να ανέβει στο βάθρο, λόγω του έντονου συναγωνισμού της κατηγορίας.

Στην Ε2 νικητής ήταν ο Δημήτρης Βαγγελάκος, ενώ ο Μιχάλης Ντουζένης ήταν αυτός που ανέβηκε στην 2η θέση μπροστά από τον Γιώργο Θεοδωρίδη. Μηχανικά προβλήματα άφησαν εκτός κατάταξης τον Γιάννη Τρίγκα. Στην κατηγορία Ε3, πίσω από τον Βασίλη Σιαφαρίκα, ήταν ο Χρήστος Παπαθεοδώρου, ενώ 3ος τερμάτισε ο Νίκος Βασιλείου.

Δεν ήταν άνετη η επικράτηση του Δημήτρη Μπάκα που λίγο έλλειψε να χάσει από τον διαρκώς βελτιούμενο Γρηγόρη Καρίμαλη στην ΕΝ. Εγκατάλειψε ο Θεοφάνης Ταπές.
Στους Βετεράνους της κατηγορίας ΕS, ο επανεμφανισθείς Χάρης Δημόπουλος κέρδισε τον Πο λΝικολάου, με 3ο τον Ελισσαίο Παπαδημητρίου.

Νικήτρια ομάδα η Honda Red Riders, έσπασε το σερί της ΥΑΜΑΗΑ Racing Worksbike, ενώ δεν έσπασε το σερί του Μοτοσυκλετιστικού Ομίλου Γρεβενών που ήταν και πάλι το πρώτο σωματείο.

Για το Πρωτάθλημα Νοτίου Ελλάδας, 1ος Γενικής και στην ΝΕ1 στέφθηκε ο Δημήτρης Καρπούζης, 2ος Γενικής και ΝΕ1 ο Δημήτρης Στεριανέλης, ενώ ο Βαγγέλης Ζαχαράτος κέρδισε στην ΝΕ3 και ήταν 3ος γενικής, για 5 δευτερόλεπτα από τον Κων/νο Λιαρόπουλο (2ος ΝΕ3) και 7 δευτερόλεπτα από τον Νίκο Τσερπεκά (3ος ΝΕ3). Στην ΝΕ2, ο Χρήστος Θεοδοσόπουλος κέρδισε για μια ακόμη φορά, αφήνοντας 2ο τον Αρη Πυρλή και 3ο τον Παναγιώτη Σταμέλο. Ο Αργύρης Τσούπεης ακολούθησε στην γενική, όντας 3ος στην ΝΕ1.

Η μάχη των βετεράνων της ΝS έληξε υπέρ του Τέντυ Αντωνιάδη, εις βάρος του Ναθαναήλ Κολεύρη. 3ος τερμάτισε ο Αναστάσιος Σαράντης. Είχαμε και 2 συμμετέχοντες στην Junior Sprint, το μέλλον του enduro, με τον Θεόδωρο Ζαγλάρα και τον Γιάννη Τουμπανιάρη.
Τέλος στην EHobby, o Γιώργος Μπόγας κέρδισε οριακά τον Δημήτρη Στεφανάκη.

Ο επόμενος αγώνας του Πανελληνίου Πρωταθλήματος, θα γίνει στην Φλώρινα το φθινόπωρο. Μέχρι τότε όμως, μην ξεχνάμε τον αγώνα για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Enduro που γίνεται στα Γρεβενά στις 2 Ιουλίου.
 
Αποτελέσματα γενικής κατάταξης:

1. ΣΙΑΦΑΡΙΚΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ E3 HONDA
2. ΖΩΡΑΣ ΑΛΕΞΙΟΣ E1 KTM
3. ΠΑΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ E1  TM
4. ΒΑΓΓΕΛΑΚΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ E2 YAMAHA
5. ΚΑΚΟΛΥΡΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ E1 YAMAHA
6. ΣΦΗΝΑΡΟΛΑΚΗΣ ΑΡΤΕΜΗΣ E1 HONDA
7. ΝΤΟΥΖΕΝΗΣ ΜΙΧΑΗΛ E2 TM
8. ΠΑΠΑΘΕΟΔΩΡΟΥ ΧΡΗΣΤΟΣ E3
9. ΘΕΟΔΩΡΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ E2 KTM
10. ΚΟΙΝΩΝΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ E2 YAMAHA

 

????????? ?????? - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ