net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Παραβίαση ή νόμιμο δικαίωμα είναι η χρήση κάμερας από ένα μοτοσυκλετιστή;

Χρήση κάμερας σε κράνος

Διαμάχη ξέσπασε στην Αγγλία σχετικά με το αίτημα των αυτοκινητιστών να μετριαστεί η χρήση κάμερας στα κράνη των μοτοσυκλετιστών και η κοινοποίηση των εικόνων.  

 
Η δράση «You voyeurism» αφορά τη χρήση action κάμερας από μοτοσυκλετιστές και την ένσταση των υπόλοιπων οδηγών στη διαχείριση των εικόνων. Η κάμερα συνδέεται συνήθως με το κράνος, το τιμόνι της μοτοσυκλέτας ή προσαρμόζεται με ιμάντες στο στήθος του αναβάτη. Ωστόσο, σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες αρχίζει να υπάρχει προβληματισμός αναφορικά με τη χρήση των εικόνων, που καταγράφονται από τη κάμερα.

Στην Αγγλία το θέμα έχει λάβει μεγαλύτερες διαστάσεις. Σε μια συνέντευξή του στην «Τhe Times», ο Edmund King, πρόεδρος του Συνδέσμου Αυτοκινητιστών Αγγλίας, ζήτησε «αυστηρότερους κανόνες» για αυτούς που χρησιμοποιούν αυτή τη συσκευή. Δεν υπάρχει κάποιο σχετικό νομικό πλαίσιο στη χώρα, που να καθορίζει κάποιους κανόνες. Ο λόγος γίνεται γύρω από το στοιχείο του «voyeurism» από μερικούς μοτοσυκλετιστές, που παραβιάζουν την ιδιωτικότητα των συμπολιτών τους. Η ακατάλληλη χρήση και εκμετάλλευση των εικόνων δημιουργούν ένα αίσθημα ανησυχίας για τη χρήση του μέσου.

Ωστόσο, ακόμη και στην Ευρώπη η νομοθεσία για το θέμα αυτό είναι διαφορετική σε κάθε χώρα. Για παράδειγμα, στην Πορτογαλία και το Βέλγιο για να μοιραστεί κάποιος τις εικόνες του online, πρέπει να έχει την άδεια του εικονιζόμενου προσώπου. Στο Λουξεμβούργο απαγορεύονται γενικά τέτοιες συσκευές.

Εσείς, τι λέτε; Στην Ελλάδα αποτελεί παραβίαση ή νόμιμο δικαίωμα του αναβάτη η χρήση κάμερας;

 

 

?????? - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ