net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Χωμάτινη SilentHawk

Μια χωμάτινη μοτοσυκλέτα είναι κατάλληλη για ειδικές αποστολές και αντέχει στις αντίξοες συνθήκες. Υπάρχει μόνο ένα πρόβλημα. Είναι τόσο «δυνατές», που χάνεται κάθε μυστικότητα στη χρήση τους. Παρολ` αυτά, το Πεντάγωνο των ΗΠΑ αποφάσισε να επενδύσει στην ανάπτυξη ενός πιο ευέλικτου χωμάτινου μοντέλου.

 
Το συγκεκριμένο project του Πενταγώνου λέγεται «DARPA» κι αποσκοπεί στη δημιουργία ενός πιο «διακριτικού» κι ευέλικτου μοντέλου, ώστε οι ειδικές δυνάμεις να κινούνται αθόρυβα στους δυο τροχούς. Η χωμάτινη μοτοσυκλέτα ονομάζεται «SilentHawk» κι άρεσε τόσο πολύ στους υπεύθυνους του DARPA, που ζήτησαν ακόμα δυο μοντέλα.

Η SilentHawk είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας μεταξύ των εταιρειών Logos Technologies και Alta Motors. Το να κατασκευάσεις μια «ήσυχη» μοτοσυκλέτα σήμαινε για τις δυο εταιρείες ότι θα σχεδιάσουν αρχικά ένα ηλεκτρικό μοντέλο. Η μοτοσυκλέτα χρησιμοποιεί έναν υβριδικό κινητήρα, έτσι ώστε να λειτουργεί με αέριο τις περισσότερες φορές και με ηλεκτρική ενέργεια όταν  χρειάζεται να είναι ήσυχη. Δεν περιορίζεται, όμως, μόνο στο φυσικό αέριο. Μπορεί να λειτουργήσει με πετρέλαιο ντίζελ, καθώς και με καύσιμα Jet JP5 και JP8. Με τη χρήση καυσίμων, η SilentHawk επαναφορτίζει τις δικές του μπαταρίες και τις ηλεκτρονικές συσκευές, που μπορεί να έχουν τα στρατεύματα, όπως κεραίες, δέκτες GPS ή tablets.

Σύμφωνα με τον Doug Rombough, VP της Business Development for Logos Technologies, οι μοτοσυκλέτες μπορούν να διανύσουν  80 χλμ. Μόλις φθάσουν τα 16 πρώτα χιλιόμετρα, έχουν τη δυνατότητα να σβήσουν τον κινητήρα πολλαπλών καυσίμων και να κινηθούν ηλεκτρικά. Ο μόνος θόρυβος που θα παράγουν τότε, θα είναι ο θόρυβος των ελαστικών με την επιφάνεια ή ο ήχος της αλυσίδας.

Λειτουργώντας με καύσιμο, έχοντας ενεργή τη γεννήτρια, η μοτοσυκλέτα παράγει 75 ντεσιμπέλ, ακριβώς όσο και ένα απορριμματοφόρο. Όταν κινείται στην ηλεκτρική της λειτουργία, παράγει λιγότερα από 55 ντεσιμπέλ ή τουλάχιστον τον ήχο μιας κανονικής συνομιλίας.  Συνήθως, οι χωμάτινες μοτοσυκλέτες ρυθμίζονται έτσι, ώστε να παραμένουν κάτω από 113 ντεσιμπέλ. Επομένως, τα 55 ντεσιμπέλ είναι ό,τι πιο ήσυχο μπορεί να παράγει μια μοτοσυκλέτα. Η SilentHawk δεν αποτελεί μόνο εξέλιξη για τον χωμάτινο κόσμο, αλλά και για ολόκληρο το χώρο της μοτοσυκλέτας.

 

COOL NEWS - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ