net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

XT 600 Scrambler

XT 600 Scrambler

XT 600 Scrambler

XT 600 Scrambler

XT 600 Scrambler

YAMAHA XT 600

Ο πολυμήχανος Pierre, που εργάζεται στην εταιρία Freeride Motors, κατάφερε να χρησιμοποιήσει τις βαθιές γνώσεις του και με τα κατάλληλα εργαλεία, να επιτύχει ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα πανέμορφης αισθητικής.

 
Η ιδέα πίσω από την κατασκευή αυτού του scrambler ήταν απλή, αναλλοίωτος χαρακτήρας και συμπεριφορά, ανακατεμένος με κάποια μοναδικά  στοιχεία, ώστε να είναι one of a kind.
 
Μετά από αρκετή σκέψη και αναζήτηση, ένα Bultaco Lobito 125, επιλέχθηκε ώστε να δωρίσει τα κομμάτια του κάτω από τη σέλα, καθώς και η βάση της πινακίδας, όλα πήραν την θέση τους πάνω στο XT.

Το χειροποίητο monocoque πλαίσιο, χρειάστηκε αρκετές ώρες για την κατασκευή του και μάλιστα ο Pierre, έφτιαξε ένα δοκιμαστικό μοντέλο, για να δει ότι όλα δούλευαν ρολόι, ώστε να μην υπάρξουν δυσάρεστες εκπλήξεις. Είπαμε, είναι πολυμήχανος.

Αποφάσισε να φτιάξει το πλαίσιο σε δύο τμήματα, το επάνω και το κάτω. Έτσι, το πίσω μέρος χρειάστηκε να ανακατασκευαστεί πλήρως,  για να ταιριάξει με τα νέα εργονομικά χαρακτηριστικά. Παράλληλα, ενσωμάτωσε μια σχάρα αποσκευών στο πίσω μέρος της σέλας και μια δερμάτινη τσάντα που κρέμεται στα πλάγια της μοτοσυκλέτας.

Τα σωληνάκια του δοχείου λαδιού και η τάπα, που είναι πλέον αλουμινίου,  έχουν αλλαχτεί με στόχο την καλύτερη ροικότητα και την αξιοπιστία. Ψαλίδι , κέντρο τροχού και πίσω φρένο, είναι από 450 Gas Gas FS και το πίσω αμορτισέρ της WP, είναι από KTM 350 SXF. 

Τα μπροστινά καλάμια προέρχονται από CBR60 μετά από τροποποιήσεις στον μπροστινό άξονα ταίριαξαν απόλυτα με τα χακρτήρα της μοτοσυκλέτας.
Το μπροστινό φρένο είναι από την France Equipment, με δαγκάνα της Nissin και ακτινική τρόμπα. Οι ακτίνες των τροχών, αλλάχτηκαν με Inox, τα στεφάνια είναι της Excel και οι ζάντες βάφτηκαν σε ένα άγριο μαύρο χρώμα.

Αλουμινένιο φτερό τοποθετημένο ψηλά στον εμπρός τροχό με και ένα φανάρι σε UFO στυλ δένουν αρμονικά με τα όργανα ελέγχου της Koso. Χειροποίητη είναι η δερμάτινη σέλα, ενώ το χρώμα που επιλέχθηκε για να βαφτεί ολόκληρη η μοτοσυκλέτα, είναι μπλε της Aston Martin!Ο κινητήρας, αφού ανακατασκευάστηκε, παρέμεινε εργοστασιακός, εκτός από το αλλαγμένο φίλτρο αέρα και κάποιες ρυθμίσεις στο καρμπυρατέρ.

Πρόκειται για μια μοτοσυκλέτα που χαρίζει ώρες διασκέδασης χωρίς συμβιβασμούς.

Εγκρίνεται; Με απόλυτη πλειοψηφία!
 

 

YAMAHA - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ