net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Το πρώτο των DT, το ιστορικό DT-1 του 1968, θα μπορούσε άνετα να αποτελέσει την ιστορική αναφορά πάνω στην οποία θα πατήσει το σύγχρονο DT400 Sport Heritage.

Yamaha DT400!

Την Sport Heritage γκάμα της θέλει να επεκτείνει η Yamaha και σύμφωνα με τα λεγόμενα του Product Manager για την Yamaha Europe, Shun Miyazawa, το επόμενο μοντέλο της συγκεκριμένης οικογενείας, μπορεί να είναι ένα DT!

 

Sport Heritage, Yard Build, Faster Sons και διάφορα άλλα πιασαρικά ονόματα, είναι αυτά που συνθέτουν επί της ουσίας ένα ξεχωριστό τμήμα εντός της Yamaha, που αντικειμενικός σκοπός του είναι η παραγωγή special μοντέλων παραγωγής.

Tο αποτέλεσμα είναι μια γκάμα που περιλαμβάνει τα XSR στις εκδόσεις 900 και 700, το XV950 Racer, το SR400 και πολλά άλλα μοντέλα, που φέρουν την ονομασία Sport Heritage και γεφυρώνουν επί της ουσίας, το παρελθόν με το παρόν.

To "πείραμα" της Yamaha αποδείχτηκε επιτυχημένο, δεδομένης της ανταπόκρισης του αγοραστικού κοινού και δεν είναι κρυφό ότι στα "τρία διαπασών" θέλουν να το επεκτείνουν περισσότερο, εκμεταλλευόμενοι την πλούσια ιστορία της εταιρείας.

Όπως δήλωσε πρόσφατα ο
Product Manager της Yamaha Europe, Shun Miyazawa, σκοπός τους τώρα είναι να επικεντρωθούν σε μοτοσικλέτες με μικρότερο κυβισμό:


"Μετά από τα XSR 900 και 700, θα θέλαμε να δημιουργήσουμε κάτι αντίστοιχο, σε μικρότερη χωρητικότητα κινητήρα. Θα μπορούσε να είναι ένα DT, έχουμε ήδη το SR400 στην γκάμα μας, οπότε μια μοτοσικλέτα σε αυτό τον κυβισμό θα ήταν πολύ ενδιαφέρουσα."

Προφανώς λοιπόν μιλάμε για τετράχρονο DT με τον 400άρι αερόψυκτο κινητήρα του SR και όχι για δίχρονο, που δεν θα μπορούσε σε καμία περίπτωση να συμμορφωθεί με τις Euro4 προδιαγραφές περί ρύπων.

Το DT ως όνομα έχει πολύ σημαντική και πλούσια ιστορία στον κόσμο των δύο τροχών και η υλοποίηση ενός scrambler η ρετρο-ψηλόφτερου μοντέλου, με την ανάλογη vintage εμφάνιση, θα μπορούσε να σημειώσει πολύ μεγάλη επιτυχία, δεδομένων των τάσεων της εποχής.

Οι "κακιές γλώσσες" βέβαια, λένε ότι η Yamaha θέλει να ακολουθήσει κατά πόδας την Ducati, που με το Scrambler 400, ετοιμάζεται να σαρώσει τις αγορές. Ερωτηθείς σχετικά με αυτό, ο Miyazawa, ήταν ιδιαίτερα καυστικός:

"Δεν μας ενδιαφέρει τι κάνουν οι άλλες εταιρείες, πάντα θα υπάρξει κάποιος που θα βγει να πει ότι ο χ αντιγράφει τον ψ και τον αντίστροφο. Ωστόσο αν φτιάξουμε τελικά την συγκεκριμένη μοτοσικλέτα, να είστε σίγουροι ότι θα είναι 150% πιο διασκεδαστική σε σχέση με αυτό το ωραίο μπολονέζικο Scrambler."

…άουτς! Λέτε να έχουμε "πόλεμο" στα vintage / ρετρό χαρακώματα; Να αγοράσουμε χλαίνες και αέριο μουστάρδας τότε…   

   



 

YAMAHA - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ