net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Το Υamaha FZ-09 είναι συνδυασμός υπεροχής!

Yamaha FZ-09

Αναβίωση του μυθικού Yamaha FZ 750 με μοντέρνες νότες μέσα από τα μάτια του Oberdan Bezzi.

 
Το FZ 750 ήταν μία πολυπόθητη μοτοσυκλέτα προς το τέλος της δεκαετίας του 80 και μοτοσυκλέτα έιδωλο στους αγώνες ταχύτητας. Πολλοί θυμούνται την μοτοσυκλέτα από το πρωτάθλημα των World Superbike ενώ άλλοι από την ταινία «Too Strong». Είναι πολλοί οι νοσταλγοί τέτοιων ιστορικών μοντέλων και ο Oberdan Bezzi είναι ένας από αυτούς. Το FZ-09 είναι μία μίξη του καλαίσθητου λούκ του Yamaha FZ 750 και της μηχανικής υπεροχής του Yamaha MT-09. Προφανώς μία μοτοσυκλέτα με ιστορική εμφάνιση και κινητήρα από μία μοτοσυκλέτα του σήμερα έχει τρομερή βαρύτητα, για αυτό και ο σχεδιαστής χρησιμοποίησε τον τρικύλινδρο κινητήρα, το πιρούνι και τα φρένα  του ΜΤ-09.

Ο Ιταλός από καλεί την μοτοσυκλέτα FΖ-09 Eddie σαν φόρο τιμής στον Eddie Lawson και στην νίκη του στο Daytona 200. Ο σχεδιαστής είπε πως η μοτοσυκλέτα του συνδυάζει μοντέρνα μηχανική με σχεδιασμό μίας ιστορικής μοτοσυκλέτας που κάνει τους φανατικούς οπαδούς να καρδιοχτυπούν και τον υπόλοιπο κόσμο να την κοιτάει με ενθουσιασμό.

Σύμφωνα με τον Oberdan Bezzi η Yamaha θα μπορούσε να φτιάξει μία τέτοια μοτοσυκλέτα με χαρακτηριστικά φιλικά για τον δρόμο, ώστε ο κόσμος να κυκλοφορεί με στυλ της δεκαετίας του 80.  
 

 

YAMAHA - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ